Locuitorii din Mărăşeşti, antrenaţi pentru intervenţii în caz de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În anul 2005 Vrancea a fost afectată de inundaţii
În anul 2005 Vrancea a fost afectată de inundaţii

Joi va avea loc un exerciţiu de alarmare publică în cazul producerii de inundaţii în zona lacului de acumulare Călimăneşti.

Exerciţiul a fost planificat la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea şi este organizat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea şi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Mărăşeşti.

Autorităţile vor să verifice capacitatea instituţiilor cu atribuţiuni de a executa în timp oportun înştiinţarea, avertizarea şi alarmarea populaţiei din localităţile situate în aval de baraj, în caz de pericol şi remedierea unor avarii posibile a se produce la construcţia hidrotehnică, care ar putea degenera în dezastre majore.

De asemenea, vor să antreneze personalul Centrului Operaţional  I.S.U.J. Vrancea, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă,  serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă de la localităţi şi operatorii economici dispuşi în aval de barajul Călimăneşti,  pentru organizarea, conducerea şi aplicarea măsurilor în situaţii de urgenţă pentru protejarea populaţiei în cazul unor inundaţii cauzate de avarii ce se pot produce la baraj, în amonte.

Totodată, se doreşte verificarea  modului de cooperare al tuturor structurilor cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă din zona Mărăşeşti-Garoafa, pentru rezolvarea situaţiei create de un accident tehnologic produs la barajul hidrotehnic Călimăneşti

Exerciţiul mai are rol de verificare a funcţionării echipamentelor de înştiinţare-alarmare aflate în aval şi cunoaşterea de către populaţie a semnificaţiei semnalelor de alarmare şi a regulilor de comportare în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite