Liceeni obligaţi de răfuieli politice să înveţe înghesuiţi ca sardelele, încălcând normele din pandemie FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii învaţă înghesuiţi ca sardelele FOTO: Binca Neagu
Elevii învaţă înghesuiţi ca sardelele FOTO: Binca Neagu

O clădire nouă este finalizată de jumătate de an pentru elevii liceului din Focşani unde elevii sunt nevoiţi să înveţe înghesuiţi chiar şi câte 30, dar recepţia imobilului întârzie din motive mai degrabă politice decât birocratice

Liceul de Muzică şi Arte Plastice Gh. Tattarascu, din Focşani, funcţionează încă de la înfiinţare într-un spaţiu total impropriu activităţii şcolare, mai exact în sediul unui fost internat. Din acest punct de vedere, clasele în care studiază elevii sunt de mărimea unui dormitor, unde sunt înghesuiţi chiar şi peste 30 de elevi. O clădire pentru ei este finalizată de jumătate de an, dar recepţia ei se loveşte de o luptă politică între primar şi consilieri, care se contrează şi-şi pun beţe în roate reciproc. 

Elevii au atras atenţia că sunt victimele acestei situaţii revoltătoare.

„Condiţiile normale de desfăşurare a activităţilor educaţionale ale elevilor din Liceul de Artă depind de o ţeavă. Ni se spune că anii de liceu ar trebui să fie cei mai frumoşi ani, dar când aceştia se desfăşoară într-o “cutie de chibrituri” sau într-o “conservă de sardine”, amintirile nu mai pot fi aşa plăcute. În contextul pandemic, nu am avut posibilitatea de a îndeplini obligativitatea distanţei regulamentare din cauza condiţiilor în care ne aflăm. Dacă elevul este chemat la tablă, acesta trebuie să treacă peste sau sub bancă, respectiv să deranjeze un întreg rând”, spune eleva Bianca neagu, din clasa a X-a şi totodată preşedinte al Consiliului Şcolar al Elevilor, care s-a adresat cu o scrisoare către administraţia locală, în speranţa că elevii se vor putea muta curând în şcoala cea nouă.

Singura problemă nerezolvată la noua clădire de liceu este legată de nerealizarea unui branşament, iar primarul se plânge că  aleşii locali nu i-au aprobat banii pentru această ultimă lucrare.

Dovada de pe SEAP că lucrarea a fost adjudecată încă din aprilie FOTO: PrintScrn

seap achizitie liceu focsani

„Banii i-am propus printr-un amendament la legea bugetului, respins de consilierii PNL-USR PLUS. Pentru a recepţiona o lucrare trebuie să achităm taxe la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Casa Socială a Constructorilor, fără de care nu putem face procesul verbal de recepţie al lucrărilor. În acest moment clădirea este finalizată, lucrările sunt finalizate, dar din cauza acestui blocaj nu putem recepţiona lucrările”, se plânge primarul Cristi Misăilă.

Edilul este însă contrazis de către viceprimar, care spune că banii sunt aprobaţi încă de acum trei luni.

„Le-am aprobat pe toate, rând pe rând, încă din martie şi aprilie. A se verifica Hotărârile 42/15 martie 2021 şi HCL 61/9.04.2021, unde este inclusă şi suma necesară pentru finalizarea lucrărilor la Liceul de Arte. Acest proiect, de altfel, se tot propune în şedinţe şi se tot votează de vreo 20 de ani încoace. Cine l-a oprit pe domnul primar Misăilă să termine aceste lucrări şi să pună în aplicare aceste hotărâri? Nimeni. Domul primar trebuie să facă recepţia lucrărilor şi să mute elevii de la Liceul ”Gh. Tattarascu” în şcoală nouă, urgent”, menţionează viceprimarul Alexandra Tătaru.

Vă recomandăm să mai citiţi:

FOTO VIDEO Cum se risipeşte banul public la Focşani. Tâmplărie de aluminiu înlocuită de două ori la o şcoală aflată în construcţie

VIDEO Mascota din mozaic a Liceului de Artă, lipită bucată cu bucată pe noul sediu. Profesori şi elevi au muncit o vară întreagă la proiect

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite