FOTO VIDEO Cum se risipeşte banul public la Focşani. Tâmplărie de aluminiu înlocuită de două ori la o şcoală aflată în construcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noile termopane sunt ceva mai sofisticate
Noile termopane sunt ceva mai sofisticate

Noua tâmplărie este montată în aceste zile şa extinderea care se face lângă sediul Inspectoratului Şcolar Vrancea, clădire care va fi dată în administrarea Liceului de Artă "Gh. Tattarescu"

Zilele trecute, "Adevărul" a scris despre reluarea lucrărilor de construcţii la sediul care va fi atribuit Liceului de Artă „Gh. Tattarescu”, aflat perete în perete cu Inspectoratul Şcolar Vrancea, lucrări începute în urmă cu 23 de ani.

Pentru finalizarea construcţiei s-au alocat 700.000 de lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi 2,7 milioane de lei de la Primăria Focşani. 

Imobilul, la care nu s-a mai lucrat de câţiva ani, s-a aflat în conservare până acum, după ce ultimele lucrări efectuate în urmă cu şase ani au fost cele de montare a tâmplăriei de aluminiu pentru toată construcţia.

 Miercuri însă, muncitorii firmei care a câştigat la licitaţie lucrarea, în speţă Conbeta, schimbau tâmplăria care nu a apucat să fie niciodată funcţională cu alta nouă.

Constructorii ne-au explicat că termopanele puse acum şase ani nu mai corespund rigorilor actuale, urmând să fie montate altele din aluminiu de tip "tripan", de culoare neagră, cu trei foi de geamuri. Fosta tâmplărie a fost predată pe bază de proces verbal şi încărcată în maşina Direcţiei de Dezvoltare Servicii Publice, urmând să i se dea altă întrebuinţare sau să zacă prin nişte depozite.

Practic, se poate spune că pentru sediul încă nefinalizat de pe strada Dornei Nr. 5 s-au plătit bani de două ori doar pe tâmplărie, în condiţiile în care la alte unităţi de învăţământ bate vântul prin tâmplăria de lemn veche cât şcoala.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite