"Labirintul Anticorupţie" ajunge sâmbătă la Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Labirintul Anticorupţie a vizitat până acum mai multe oraşe
Labirintul Anticorupţie a vizitat până acum mai multe oraşe

Evenimentul, parte a proiectului Plăteşte ZERO pentru ce ţi se cuvine, îşi propune să informeze cât mai mulţi cetăţeni despre corupţie folosind de data aceasta o metodă informală şi inedită - labirintul.

Asociaţia Pro Democraţia în parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupţie organizează sâmbătă, la ora 12.00, în Piaţa Unirii din Focşani un eveniment unic în România  - Labirintul Anticorupţie.

În acest proiect au fost implicate 3 licee din Focşani, respectiv Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Liceul Pedagogic „Spiru Haret” si Colegiul Economic „Mihail Kogalniceanu”, precum si un mentor de la Colegiul National „Unirea”, eleva Alexandra Tarbă.

În Piaţa Unirii  din Focşani organizatorii vor amplasa un labirint care va oferi ocazia cetăţenilor să-şi consolideze cunoştinţele despre corupţie şi să descopere instrumentele aflate la îndemâna tuturor pentru a sesiza faptele de corupţie.

Pentru verificarea cunoştinţelor proaspăt dobândite, organizatorii vor înmâna vizitatorilor un chestionar la care vor trebui să răspundă identificând varianta corectă în Labirint.

Cei mai conştiincioşi cetăţeni vor primi materiale informative şi promoţionale şi vor avea ocazia să guste din prăjitura anticorupţie.

„Plăteşte Zero pentru ce ţi se cuvine” este un proiect finanţat de Fundaţia Hanns Seidel România, şi are drept scop informarea, conştientizarea şi implicarea tinerilor în acţiuni anticorupţie şi se desfăşoară în perioada Ianuarie – Decembrie 2013.

Mai puteţi citi:

Seminar la Focşani despre transparenţa în administraţie

Gabriela Obodariu este profesoara de democraţie 

 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite