Seminar la Focşani despre transparenţa în administraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astfel de evenimente au avut loc în toată ţara
Astfel de evenimente au avut loc în toată ţara

Evenimentul are loc joi, la Casa Elena din Focşani şi este un proiect al Asociaţiei Pro Democraţia în parteneriat cu trei primării.

În judeţul Vrancea, APD a încheiat parteneriate cu trei primării în cadrul acestui proiect, respectiv Slobozia Ciorăşti, Jariştea şi Poiana Cristei.

Este cel de-al doilea seminar organizat, adresat societăţii civile, şi se doreşte începutul unui proces de informare şi conştientizare a sectorului non-guvernamental în vederea creşterii implicării în viaţa comunitară şi participării la consultări şi la luarea deciziilor pentru rezolvarea problemelor de interes deosebit.

La seminar au fost invitaţi membri şi reprezentanţi ai societăţii civile din Slobozia Ciorăşti, Jariştea, Poiana Cristei şi Focşani care vor fi informati despre bugetarea participativă şi rolul ei în creşterea eficienţei guvernării locale, prezentându-se totodată şi un manual de proceduri privind procesul de luare a deciziilor si elaborare a politicilor publice.

Proiectul doreste să contribuie la crearea mecanismelor, structurilor şi resurselor necesare pentru planificarea dezvoltării locale, respectiv la îmbunătăţirea cunoştinţelor şi a gradului de conştientizare a personalului autorităţii publice cu privire la implicarea societăţii la procesul de luare a deciziilor şi dezvoltarea de politici publice.

Mai puteţi citi:

Pro Democraţia îi încurajează pe liceenii din Focşani să lupte împotriva corupţiei

Gabriela Obodariu este profesoara de democraţie 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite