La Mărăşeşti s-a finalizat modernizarea Centrului de Zi. Copiii au parte de un loc de joacă modern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Mărăşeşti a finalizat o investiţie importantă pentru comunitate, modernizarea Centrului de Zi prin proiectul ”Şanse la integrare pentru copiii şi tinerii aflaţi în situaţii de risc din comunitatea Cartier Nou, Oraş Mărăşeşti, judeţul Vrancea”.


Ultima lucrare derulată în cadrul proiectului a fost construcţia unui parc de joacă pentru copii, care s-a încheiat recent.

Proiectul a început în anul 2014 şi s-a derulat în mai multe etape. Într-o primă fază a fost reabilitată, modernizată şi dotată clădirea în care funcţionează Centrul de Zi. Autorităţile locale au reuşit apoi să obţină o suplimentare a finanţării pentru proiect, datorită căreia au putut să organizeze o competiţie fotbalistică pentru copii şi să construiască un parc de joacă.

Parcul a fost construit în curtea Centrului de Zi şi este dotat cu echipamente de joacă de cea mai bună calitate , cum ar fi topogane, leagăne, carusel, mese de tenis, miniteren de baschet. Acest spaţiu de joacă a fost amenajat pe o suprafaţă de teren de 360 mp, fiind constituit din două zone distincte: o zonă ce reprezintă spaţiu verde şi o zonă în care s-au amplasat obiectele şi ansamblurile de joacă. Totodată au fost executate, cu fonduri de la bugetul local, lucrări de reparaţie a împrejmuirii existente pe două laturi ale terenului şi a fost instalat un sistem de supraveghere video pentru clădirea Centrului de Zi şi a anexelor componente.

”Amenajarea unui spaţiu de joacă în curtea Centrului de Zi a venit ca o completare a investiţiilor pe care le-am realizat până acum în modernizarea Centrului de Zi. Proiectul a fost unul de suflet pentru noi deoarece de îmbunătăţirea condiţiilor oferite de Centrul de Zi beneficiază copiii din familiile defavorizate din oraş. Toate aceste investiţii pentru copii au fost posibile datorită faptului că am reuşit să atragem finanţare din surse externe şi nu am fost nevoiţi să cheltuim fonduri de la bugetul oraşului. Noi facem în continuare toate eforturile pentru a obţine fonduri pentru cât mai multe proiecte menite să îmbunătăţească nivelul de trai al cetăţenilor din comunitatea noastră”, a declarat primarul Valerică Chitic.

image

Obiectivul proiectului a fost creşterea accesului la servicii integrate de educaţie, pentru membrii de romi din Cartierul Nou, oraşul Mărăşeşti prin modernizarea şi dotarea clădirii Centrului de Zi şi amenajarea curţii. Încă de la început au fost vizaţi ca beneficiari  40 de copii romi, 20 de tineri şi 60 de părinţi ai copiilor

Proiectul ”Şanse la integrare pentru copiii şi tinerii aflaţi în situaţii de risc din comunitatea Cartier Nou, Oraş Mărăşeşti, judeţul Vrancea” a fost finanţat prin Apelul Local din cadrul Programului RO10 “Copii şi tineri aflaţi în situaţii de risc şi Iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi promovarea incluziunii sociale “, program derulat în cadrul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE) 2009-2014.

Bugetul proiectului a fost de 840.888 lei, din care 85% fonduri norvegiene prin Granturile SEE şi cofinanţare de la bugetul de stat 15%. Primăria Mărăşeşti a reuşit apoi să obţină o suplimentare a finanţării, în valoare de  410.077,50 lei prin facilitatea de finanţare PLUS derulată în cadrul aceluiaşi program. Întregul proiect a fost implementat în perioada 10 noiembrie 2014 – 28 februarie 2017.

image
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite