FOTO Consilierul PSD Cătălin Vrabie şi-a construit pensiune de cinci stele în Nămoloasa. Banii europeni i-a obţinut de la GAL-ul condus de finul său, viceprimarul Focşaniului, Gabriel Necula

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensiunea agroturistică de la Nămoloasa FOTO: GAL Vrancea Sud-Est
Pensiunea agroturistică de la Nămoloasa FOTO: GAL Vrancea Sud-Est

Alesul focşănean este şi preşedinte al Asociaţiei de Vânătoare „Valea Neagră”, iar pensiunea o va folosi pentru cazarea celor care vor veni să vâneze sau să pescuiască în zonă.

Consilierul local PSD Cătălin Vrabie deţine în spatele cimitirului din  comuna Nămoloasa-Sat, judeţul Galaţi o impresionantă pensiune agroturistică, construită din bile de lemn, dar extrem de luxoasă, pe care o va pune în curând în circuitul turistic. 

De fapt, pentru a nu i se asocia numele cu această investiţie, titular al pensiunii apare în scripte soţia sa, Corina, care la sfârşitul anului trecut a solicitat la Mediu extinderea activităţii pensiunii din Nămoloasa prin construirea unei baze recreative.

Investiţia de la Nămoloasa nu este deloc întâmplătoare, pentru că alesul focşănean este vânător împătimit şi preşedinte al Asociaţiei de Vânătoare „Valea Neagră”, care se întinde şi pe raza comunei gălăţene. De altfel, din anul 2011 administrează mai multe fonduri de vânătoare, printre care şi fondul Dumbrava - Gura Caliţei.

Dacă iniţial Vrabie nu a dorit să ne spună prea multe despre construcţia care este aproape finalizată, catalogând-o ca o pensiune turistică oarecare, ulterior, când i-am adus la cunoştinţă că Nămoloasa nu este în nici un caz o localitate care să se remarce din punct de vedere turistic acesta a recunoscut că stabilimentul este destinat în special celor care vin la vânătoare în zonă.

„Nu este o localitate turistică, dar aici este o baltă unde se poate pescui, este fondul de vânătoare. În zonă nu este o altă posibilitate de cazare şi de multe ori prieteni de-ai mei, care au venit la vânătoare, au fost nevoiţi să meargă la Focşani să se cazeze”, ne-a spus Cătălin Vrabie.

Fonduri europene obţinute de la GAL-ulul colegului de partid

Construcţia „casei de vânătoare” s-a realizat din fonduri europene obţinute prin Grupul Local de Acţiune Vrancea Sud-Est, acolo unde preşedinte este chiar colegul său de partid şi de consiliu local, dar şi finul său de cununie, viceprimarul municipiului Focşani, Gabriel Necula.

De pe site-ul GAL Vrancea Sud-Est rezultă că din 313 proiecte depuse, singurul evaluat a fost chiar al solicitantului Corina Vrabie, care a depus proiectul pe data de 15 februarie 2013. proiect declarat eligibil.

image

Din valoarea totală a proiectului, de 96.471 de euro,  ajutorul financiar nerambursabil de la Uniunea Europeană  a fost de 82.000 de euro, diferenţa fiind suportată de solicitant.

GAL Vrancea Sud-Est este format din 11 localităţi rurale din Vrancea şi o localitate din Galaţi, respectiv Nămoloasa.

"Am dorit ca prin acest Grup de Actiune Locală să venim in sprijinul cetăţenilor din zonă şi să aducem, prin fondurile europene pe care aceştia le pot accesa, o creştere a calitătii vieţii în mediul rural vrâncean", îşi prezintă intenţia preşedintele Gabriel Necula pe site-ul GALului. Din ce vedem, acesta lucrează pentru creşterea calităţii vieţii prietenilor politici.

2

Sătenii din Nămoloasa spun că l-au văzut şi pe liderul PSD Marian Oprişan în comuna lor, venind să vadă stadiul construcţiei.

„L-am văzut pe aici şi Marian Oprişan, pe care-l cunoaştem de la televizor, dar cel mai mult stă aici fratele lui Vrabie (n.a. salariat al Consiliului Judeţean Vrancea, director în cadrul Serviciului de Salvamont, unde este angajat unic) , care se ocupă de toate cele. S-au băgat bani grei aici şi trebuie să-i dea drumul de acum, că am văzut că au adus mobila şi şemineul. E lux aici, nu glumă”, ne-a spus un localnic vecin al pensiunii.

Cătălin Vrabie neagă că Marian Oprişan ar fi fost în zonă, dar spune că-l va invita la inaugurare, că aşa se cade.

3

Cine este Cătălin Vrabie

Despre Cătălin Vrabie se vorbeşte că îi va succeda actualului edil Decebal Bacinschi în funcţia de primar al municipiului Focşani, bineînţeles dacă va câştiga cursa electorală.

Cătălin Vrabie este notar public în Focşani şi potrivit declaraţiei de avere din 2013 el a câştigat în anul 2012 din această activitate  aproximativ 100.000 de euro, iar la începutul anului 2013 şi-a cumpărat o casă în comuna Mirceşti.

Notarul a mai deţinut la sfârşitul anului 2004, pentru puţină vreme, funcţia de prefect de Vrancea iar în anul 2009, în timpul guvernării PDL-PSD, a fost promovat de Marian Oprişan în funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, unde a rezistat doar jumătate de an.

image

„Braconier” nedovedit

Pasiunea pentru vânătoare i-a adus şi necazuri.. El a ajuns în atenţia Poliţiei, în 2006,când a fost oprit de oamenii legii în comuna Gura Caliţiei, când se întorcea de la o partidă de vânătoare neautorizată. În maşină poliţiştii i-au găsit un animal, despre care au spus iniţial că este căprioară. Ulterior, după cercetări, căprioara s-a transformat într-o simplă "capră". În urma verificărilor a primit o amendă.

Mai puteţi citi:

Alesul local Vrabie, un strălucit "killer" de mistreţi

Liderul consilierilor locali USL, notarul Cătălin Vrabie, dator la chirie şi utilităţi la locuinţa de serviciu primită de la Primărie

Alesul local Cătălin Vrabie a câştigat ca notar în 2012 aproape 100.000 de euro

Vrabie a ratat zborul spre Franţa

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite