Braconier nedovedit, stăpân peste trei fonduri de vânătoare

0
0
Cătălin Vrabie a obţinut fonduri de vânătoare
Cătălin Vrabie a obţinut fonduri de vânătoare

Fostul subrefect Cătălin Vrabie, prins în 2006 la o partidă de vânătoare neautorizată, a obţinut domenii fără licitaţie. Trei fonduri de vânătoare din Vrancea şi Galaţi au ajuns pe mâna unei asociaţii constituite anul acesta, al cărei reprezentant este fostul secretar de stat şi subprefect Cătălin Vrabie.

Schimbările legislative privind fondurile de vânătoare au permis celor interesaţi să liciteze sau să le preia prin încredinţare directă. Unul dintre cei care au profitat din plin de noua legislaţie este fostul subprefect de Vrancea, Cătălin Vrabie. Acesta a obţinut, în urma unei licitaţii, un fond de vânătoare „strategic“, de la Dumbrava- Gura Caliţei, pe care îl va exploata timp de zece ani prin Asociaţia „Valea Neagră“, a cărei reprezentat este. Alte două fonduri de vânătoare le-a obţinut prin încredinţare directă.

Vrabie şi-a mai legat numele de fondul de vânătoare de la Dumbrava- Gura Caliţei, în 2006. Fostul subprefect a ajuns în atenţia Poliţiei, când,  în urmă cu cinci ani, a fost oprit de oamenii legii în comuna Gura Caliţiei, când se întorcea de la o partidă de vânătoare neautorizată. În urma verificărilor a primit o amendă. Modul în care Vrabie a obţinut domeniul de vânătoare cu doar 6.480 de euro pe an l-a nemulţumit pe doctorul Constantin Buză, care a decis să renunţe la funcţia de conducere a Asociaţiei Judeţeane a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vrancea. „Eu am fost preşedinte în sprijinul colegilor mei. Am considerat că e un gest de onoare să-mi dau demisia, în condiţiile în care s-a ţinut licitaţia“, a explicat Buză.

 De luna trecută, fondul de vânătoare Dumbrava- Gura Caliţei, care a fost administrat de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vrancea, a fost concesionat de Asociaţia „Valea Neagră“  de la Goleşti. Acest for este reprezentat de fostul subprefect şi secretar de stat la Ministerul Administraţiei şi Internelor, Cătălin Vrabie.

Licitaţia privind concesionarea fondului de vânătoare de la Dumbrava a trezit nemulţumirea şefului AJVPS Vrancea de la acel moment, medicul radiolog Constantin Buză. Acesta şi-a dat demisia din funcţia de conducere. Buză a susţinut că reprezentantul asociaţiei nu a licitat la sânge pentru acel fond de vânătoare.

Fond bogat luat cu 6.480 de euro pe an

Practic, Eusebiu Martiniuc, reprezentantul AJVPS Vrancea la acea licitaţie s-a oprit la a mai plusa de la suma de 6.000 euro, cât reprezintă valoarea de adjudecare a domeniului de vânătoare de la Dumbrava „în mod inexplicabil“, aşa cum a apreciat Constantin Buză. Fondul de vânătoare a fost astfel adjudecat pe 4 august cu 6.480 euro, preţul de plecare la licitaţie a fost de 3.085 euro. Cătălin Vrabie a devenit, prin intermediul aceleeaşi asociaţii, vânător-şef şi pe alte două domenii din Vrancea şi Galaţi. Cele două fonduri au fost obţinute prin încredinţare directă.

Citeşte amănunte în săptămânalul local "ADS Focşani".

Ziarul se găseşte la chioşcurile de difuzare a presei din oraş la preţul de 0,90 de lei.

Mai multe - Focşani

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite