FOTO Brandurile din lumea modei salvează firmele de confecţii din Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nausica Mircea esteşi o creatoare de modă de succes
Nausica Mircea esteşi o creatoare de modă de succes

În această industrie lucrează peste 10.000 de angajaţi din judeţul Vrancea, 90% din produse fiind executate pentru export.

Industria textilă este cam singura din Vrancea care a rezistat vremurilor, deşi criza şia- pus amprenta asupra multor investitori din acest sector. Majoritatea patronilor lucrează în sistem lohn, practic executând manoperele produselor, cunoscut fiind faptul că forta de muncă extrem de ieftină din ţara noastră reprezintă principala monedă de schimb în relaţiile firmele mari din occident.

Putem spune că firmele din industria textilă din Vrancea produc în procent de 90% pentru export. Firma Sorste, patronată de fostul ministru Sorina Plăcintă, lucrează până la un milion de produse pe an, pentru mărci celebre.

Toată marfa, îmbrăcăminte pentru femei şi pentru bărbaţi, ia drumul Europei, dar ajunge şi în America şi Japonia.

Colaborări cu firme  importante de afară are şi firma Verona Mode, care cu un număr redus de angajaţi onorază comenzi pentru firme precum Massimo Dutti, Moncler.

„Anul trecut am lucrat prin firma Sorste pentru Massimo Dutti, iar în prezent avem foarte mult de lucru pentru Moncler. Sunt produse soft, foarte scumpe. Un produs de lux costă până la 1500 de euro. Astea sunt preţurile la brandurile mari. În paralel, lucrăm şi pentru brandul propriu Magic Woman, pe care l-am lansat în toamna trecută la Viena. Nu este uşor să ieşi în afara ţării cu un brand românes. Am vrut să personalizăm ceea ce facem, pentru că stilul meu e total diferit. Produsele Magic Woman sunt unicat şi lucrate în serie mică c, ne spune Maricica Popoiu, patroana firmei Verona Mode.

Multe dintre creaţiile sale au fost purtate în show-uri de modă de manechine precum Monica Columbeanu sau Bianca Drăguşanu. 

Şi firma de confecţii a creatoare de modă Nausica Mircea lucrează pentru firme importante din industria modei.

„Slavă Domnului, avem sufiecient de lucru în această perioadă pentru branduri precum Zara, French Connection. Nu se compară cu Armani, sunt divizii de clasă medie, dar produsele sunt scumpe. O jachetă porneşte de la preţul de 250 de lire sterline, o rochie la fel, ceea ce pentru România înseamnă foarte mult”, ne spune Nausica Mircea.

Administratora firmei este şi o creatoare de modă de succes. Anual, participă la 30 de prezentări de modă în fiecare an, din care mare parte au loc în străinătate.

Pe lângă Dusseldorf, Birmingham şi Moscova, merge în fiecare an la Paris de unde se întoarce cu premii importante.

În prezent se pregăteşte pentru cu o prezentare specială la Bucharest Fashion Week, eveniment programat la Bucureşti pe 11-13 iunie la Ambasad’or Events & Leisure. Poate cea mai importantă firmă din industria confecţiilor din Vrancea, Pandora, are piaţă de desfacere asigurată pentru mult timp de acum înainte.

„Noi exportăm cam 90 % din tot ce producem prin cele două fabrici pe care le avem la Focşani şi la Tecuci. Exportăm şi în Europa, dar şi în Statele Unite ale Americii. Am deschis un birou la Londra şi am mers pe produse de calitate înaltă, realizate cu un timp de execuţie mai scurt. Suntem în top datorită cifrei de afaceri şi mai puţin profitului", precizează Dorel Boris Simiz, patronul firmei Pandora.

Mai puteţi citi:

Nausica Mircea duce Focşanii la Paris

Confecţiile au reuşit să învingă criza 

 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite