Focşaniul intră în rândul oraşelor universitare. Ce facultăţi vor funcţiona pentru studenţii locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fosta Prefectură Putna, transformată în centru universitar FOTO Ştefan Borcea
Fosta Prefectură Putna, transformată în centru universitar FOTO Ştefan Borcea

Clădirea fostei Prefecturi Putna a fost repartizată Universităţii ”Al. I. Cuza” Iaşi şi Universităţii din Bucureşti, care vor funcţiona cu mai multe specializări.

După 1990, în Focşani au funcţionat mai multe instituţii de învăţământ superior, în cea mai mare parte particulare, care s-au stins pe rând, din foarte multe motive.

Acum, autorităţile vor să revigoreze învăţământul universitar şi au făcut demersuri pentru ca două dintre universităţile de prestigiu din ţară să îşi deschidă filiale şi la Focşani. 

Pentru acest lucru, Consiliul Judeţean Vrancea a pus la dispoziţie clădirea fostei Prefecturi Putna, recent reabilitată, imobilul fiind atribuit, cu titlu gratuit, pentru zece ani, Universităţii ”Al. I. Cuza” Iaşi şi Universităţii din Bucureşti, care şi-o vor împărţi în mod egal.

Deja conducerea Universităţii ”Al. I. Cuza” Iaşi, unde rector este fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a amplasat pe faţada clădirii ]nsemnele unităţii de învăţământ superior. Tudorel Toader s-a lăudat cu acest lucru pe pagina sa de Facebook, oferindu-le celor au admirat clădirea informaţii suplimentare din incintă: „în interior, pereţii sunt placaţi cu fir din aur!”.

Nu se cunoaşte deocamdată numărul studenţilor care vor începe din toamnă cursurile la Focşani, dar oferta educaţională pentru anul 2021-2022 este diversă şi cuprinde şi locuri la buget, precum şi cursuri la zi.

Universitatea ”Al. I. Cuza” Iaşi aduce la Focşani următoarele specializări, studii universitare de licenţă şi master: Limbă şi literatură română – O limbă şi literatură modernă, Istorie, Drept şi ordine publică, Evaluare clinică, consiliere şi psihoterapie de cuplu şi familie, Matematici fundamentale pentru învăţământ.

Universitatea din Bucureşti va fi prezentă la Focşani cu specializarea ”Administrarea Afacerilor” pentru studii universitare de licenţă la zi.

„Vrancea intră într-o nouă etapă în ceea ce priveşte educaţia: începând din acest an la Focşani avem Universitate. Cele mai prestigioase instituţii de învăţământ superior din România, Universitatea ”Al. I. Cuza” Iaşi şi Universitatea din Bucureşti vor avea din acest an cursuri pentru studii universitare de licenţă şi master în clădirea fostei Prefecturi Putna, pusă la dispoziţie de Consiliul Judeţean Vrancea cu destinaţia de centru universitar.Astfel, viitorii studenţi din judeţul Vrancea pot studia acasă şi îşi pot aduce aportul la revigorarea vieţii educaţionale din municipiul reşedinţă de judeţ”, a anunţat Cătălin Toma, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea.

Vă mai recomandăm:

Tudorel Toader intră pe piaţa universitară de la Focşani cu cinci linii de studii. Care sunt acestea

FOTO VIDEO Tudorel Toader, fostul ministru al Justiţiei, propune revoluţie universitară la Focşani

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite