Tudorel Toader îi încaieră pe Marian Oprişan şi actualul şef al Consiliului Judeţean Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader şi decanii de la universitatea pe care o conduce s-a fotografiat pe scările Prefecturii Putna cu şefii judeţului  FOTO: CJ Vrancea
Tudorel Toader şi decanii de la universitatea pe care o conduce s-a fotografiat pe scările Prefecturii Putna cu şefii judeţului  FOTO: CJ Vrancea

Mărul discordiei este repartizarea către Universităţile Bucureşti şi Al. I. Cuza din Iaşi a unei clădiri de patrimoniu abia reabilitată, pentru care Consiliul Judeţean Vrancea a cheltuit 15 milioane de lei.

Plenul Consiliului Judeţean Vrancea a aprobat luni, printr-un vot dat la limită, darea în administrare gratuită, pentru următorii zece ani, către Universitatea Bucureşti şi Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi a celei mai frumoase clădiri de patrimoniu din Focşani.

Este vorba despre clădirea cunoscută sub numele de Prefectura Putna, construită în urmă cu mai bine de un secol, imobil de 2.500 de metri pătraţi, care în ultimii 30 de ani s-a aflat în reabilitare. Interesul pentru imobil a fost manifestat încă de anul trecut, când rectorii celor două prestigioase instituţii de învăţământ superior au venit la Focşani şi şi-au anunţat intenţia de a deschide mai multe linii de studii pentru viitorii studenţi din Vrancea.

Acestui demers i se opune cel care îşi arogă modernizarea clădirii Prefecturii Putna, Marian Oprişan, vicepreşedinte al CJ.

„Nu se pretează să fie sediul unei universităţi. Din dezbaterea publică pe care am organizat-o, majoritatea oamenilor doreau ca această clădire să fie Palat al Culturii sau Palat al Copiilor. Noi ne apucăm să dăm clădirea cu titlu gratuit lui Tudorel Toader şi domnului preşedinte de la Universitatea Bucureşti. De ce? Vă spun eu. Ei o să-şi ţină nişte funcţionari acolo ca să mai justifice nişte cheltuieli în numele autonomiei universitare, iar studenţii care vor învăţa în secţiile celor două universităţi vor plăti taxe”, a spus în şedinţă Marian Oprişan.

Actualul preşedinte al CJ Vrancea, liberalul Cătălin Toma, a fost însă mai convingător şi a reuşit să obţină cele două voturi decisive de la cei care i-au fost parteneri până acum lui Oprişan, consilierii ALDE. Unul dintre consilierii USR, parte a Alianţei PNL-USR-PLUS, s-a abţinut de la vot, invocând acelaşi motive cu Oprişan.

„Vrancea are dreptul la educaţie. Susţin deschiderea acestui judeţ în spectrul universitar. Intenţia universităţilor este de a intra mai mult în domeniul educaţional vrâncean, prin colaborarea cu colegiile Cuza şi Unirea. Mă interesează să deschid acest judeţ şi să avem un centru universitar la Focşani. Numai faptul că spui că mă duc la Universitare înseamnă ceva. Unde vrei să mă duc, la Carrefour, la Dedeman?. Haideţi să acceptăm şi nivelul care ne lipseşte”, a spus Cătălin Toma.

Ambele instituţii de învăţământ superior vor suporta costul utilităţilor, paza imobilului şi întreţinerea pe parcursul întregii perioade de dare în folosinţă.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Dedesubturile dezvăluirilor lui Tudorel Toader despre liderul PSD care a propus revocarea sa din funcţia de ministru

Cum a reuşit Tudorel Toader să convingă autorităţile să facă la Focşani o filială a Universităţii „Al. I. Cuza Iaşi”

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite