Festival celebru de muzică ușoară, anulat la Focșani. Austeritatea impusă de Ciolacu, mai dură decât pandemia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul ”Florentin Delmar” este printre cel mai vechi din întreaga țară și nu a fost stopat nici măcar în perioada pandemiei.

Festivalul ”Florentin Delmar”
Festivalul ”Florentin Delmar”

Unul dintre cele mai îndrăgite festivaluri de muzică ușoară din țară, ”Florentin Delmar”, urmă să împlinească, peste doar patru zile, 50 de ani de activitate neîntreruptă.

Pentru acest lucru, s-au făcut ceva eforturi, s-au alocat bani de la buget cât pentru o ediție aniversară, s-a făcut și o preselecție a concurenților care vor concerta, s-au antamat artiști care să susțină recitaluri în cele două seri de spectacole, precum Fuego sau Smiley, dar ce să vezi, ghinion.

Conducerea Ateneului a luat la puricat Ordonanța măsurilor fiscale impuse de Guvernul Ciolacu și a tras concluzia că nu se poate pune împotriva legii.

Prin urmare a decis amânarea pentru anul viitor a ediției cu numărul 50. De menționat că în toți anii pandemiei, Festivalul ”Delmar” a avut loc.

”Suntem la câteva zile de momentul în care ar fi trebuit să se desfășoare Festivalul de Muzică Ușoară Românească FLORENTIN DELMAR și, cu tristețe, vă aducem la cunoștință că, din motive ce țin de reglementările legislative recente, Festivalul Delmar50 ne vedem nevoiți să îl amânăm și reprogramăm pentru anul viitor. Această decizie a fost luată ca urmare a OUG 90/27.10.2023, care limitează posibilitatea de a efectua plăți în lunile noiembrie și decembrie 2023. Din păcate, această restricție ne impune să luăm această măsură pentru a asigura buna desfășurare a activității și tuturor evenimentelor culturale din municipiul Focșani.

Am înțeles cu toții importanța și așteptările legate de Festivalul Delmar50, rațiune pentru care ne-am și pregătit cu toată pasiunea și creativitatea pentru a vă oferi o ediție de neuitat. Cu toate acestea, în fața acestor reglementări legislative care ne limitează resursele și posibilitățile, suntem nevoiți să luăm această decizie dificilă.

Ne pare nespus de rău că această hotărâre a fost luată atât de târziu, dar, în calitate de organizatori, vă asigurăm că am depus eforturi susținute, asigurându-ne că nu s-a omis vreo posibilitate cât de mică, pentru a găsi o soluție alternativă și legală care să permită desfășurarea Festivalului în acest an. În pofida oricăror dorințe și speranțe, în cele din urmă, concluzia e că amânarea rămâne singura opțiune viabilă în această situație.

Vă rugăm să înțelegeți că siguranța și respectarea legilor sunt prioritare pentru noi, și ne-am asumat responsabilitatea de a acționa în conformitate cu aceste principii. Ne angajăm să facem tot ce ne stă în putință pentru ca ediția din anul viitor a Festivalului Florentin Delmar, să fie un eveniment de excepție și suntem determinați să păstrăm spiritul festivalului viu. Costul biletelor achiziționate va fi returnat”, anunță Marlena Șerbănuț, directorul Ateneului.

Festivalul a debutat în anul 1973, sub numele "Să cânte Tinereţea", pe care şi-l păstrează până în 1991, când, la iniţiativa compozitorului Horia Moculescu, îşi schimbă numele în "Florentin Delmar". De altfel, Horia Moculescu a fost preşedintele juriului acestui eveniment aproape în fiecare an.

Florentin Delmar, pe numele său Florian Milea, născut la Focşani în aprilie 1917 şi trecut în nefiinţă în 1983, a fost un apreciat compozitor de muzică uşoară, lăsând posterităţii mai multe şlagăre.

Festivalul reunește concurenți veniți din toate colțurile țării, dornici de a trăi clipe magice și emoții unice cu gândul la Marele Premiu.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite