Festivalul ”Florentin Delmar” şi porţi deschise la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia", evenimentele culturale ale sfârşitului de săptămână la Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul Florentin Delmar
Festivalul Florentin Delmar

Agenda culturală completă a week-endului 19-21 noiembrie 2021 poate fi consultată pe pagina de Facebook a Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Focşani.

Organizată de Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia”, cea de-a 46 ediţie a Festivalului de Muzică Uşoară Românească ”FLORENTIN DELMAR” începe vineri, 19 noiembrie 2021, la ora 18.00, când 17 tineri din toată ţara îi vor încânta pe cei prezenţi, în speranţa că vor obţine marele premiu.

"Îi veţi putea auzi astfel în prima zi a festivalului, în cadrul ”Concursului de interpretare”, după care organizatorii v-au pregătit un recital de excepţie. Pe scena Ateneului va urca, de la ora 20.00, trupa ”POPFOLKLORICA”, un proiect româno-norvegian, o combinaţie de muzică pop, jazz, blues, motown, soul, cu elemente etno şi de folclor autentic, care îi reunesc, în premieră, pe Ovi şi Fraţii Cazanoi.

Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, Festivalul de Muzică Uşoară Românească ”FLORENTIN DELMAR” continuă cu ”Gala de Premiere”, după care, de la 19.45 va susţine un recital artista Mădălina Gaivas, câştigătoarea ediţiei cu numărul 45.

De la ora 20.00, pe scena Ateneului vor urca ”Provincialii”, o trupă care nu mai are nevoie de nicio prezentare, căci este cel mai de succes produs artistic al Focşaniului din ultimul deceniu! Anul acesta, alături de PROVINCIALII, pe scena de la Ateneul Popular va urca şi NIKOLAOS PAPADOPOULOS, un foarte apreciat interpret grec.

Juriul Festivalului de Muzică Uşoară Românească ”FLORENTIN DELMAR” este compus din editorul muzical Andrei Filip, compozitorul Viorel Gavrilă, compozitorul Nicolae Caragia, compozitorul şi interpretul Adrian Romcescu. Preşedintele juriului este maestrul Horia Moculescu, cetăţean de onoare al Municipiului Focşani.

Festivalul ”FLORENTIN DELMAR” este moderat de Alexandra Velniciuc, Ionuţ Ungureanu şi Sorin Francu.
Biletele se pot procura de la Agentia de bilete din Piaţa Unirii nr. 3 sau pe whatsapp la numărul 0769.115.319 .
Tot în acest week-end, Teatrul Municipal ”Maior Gh. Pastia” organizează, cu sprijinul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Focşani, Zilele Porţilor Deschise, pentru a marca 108 ani de la inaugurarea unuia dintre cele mai frumoase teatre din România", anunţă Primăria Focşani.

Vineri, 19 noiembrie 2021, de la ora 14.00, va fi vernisată o expoziţie de fotografie veche în foaierul Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia”,  iar sâmbătă şi duminică, de la ora 10.30, vor fi organizate tururi ghidate pentru cei care doresc să afle povestea teatrului focşănean.

Cu această ocazie, va fi lansat şi un pliant dedicat istoriei Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia”. 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite