Eleva de la ţară care a luat 10 la Evaluarea Naţională învăţând, în pandemie, de pe telefonul bunicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denisa Maria Spătaru a nota 10 la Evaluarea Naţională FOTO: Denisa Spătaru
Denisa Maria Spătaru a nota 10 la Evaluarea Naţională FOTO: Denisa Spătaru

A fost o prezenţă constantă la olimpiadele de limba română, iar anul acesta s-a calificat la Olimpiada Naţională "Universul Cunoaşterii prin Lectură".

Denisa Maria Spătaru este unul dintre cei şase absolvenţi de gimnaziu din Vrancea care a obţinut nota 10 curat la Evaluarea Naţională din acest an.

Fata este din satul Străjescu şi face zilnic naveta la Şcoala Gimnazială „Petrache Blîndu" din Ciuşlea, o localitate rurală aflată la câţiva kilometri de oraş.

Performanţa ei este remarcabilă, amplificată de dorinţa continuă de a-şi aprofunda cunoştinţele.

„M-am descurcat bine, zic eu. La română am avut ceva emoţii, pentru că de felul meu mă panichez câteodată, dar la matematică a mers totul cum trebuie. Să ştiţi că nu sunt o tocilară, care învaţă toată ziua. Pentru Evaluarea Naţională mi-am rezervat două-trei ore de învăţat pe zi. Am ignorat internetul, pentru că am preferat să dorm. În rest, am ajutat-o pe mama la treabă, pe sora mai mică cu un an la teme, dar m-am jucat şi cu surioara de 3 ani. Îmi doresc o carieră militară, fie la Academia Militară, fie la Academia de Poliţie. Este un vis al părinţilor care m-a prins şi pe mine, acesta cu haina statului. Nu doresc să plec din ţară, pentru că ţara are nevoie de oameni deştepţi. Vreau să-i mulţumesc mult profesoarei de limba română Alina Murgeanu, care este cea mai bună prietenă”, ne-a spus Denisa Maria Spătaru.

Profesoara de limba română o caracterizează ca fiind un autodidact mereu în căutare de ceva nou.

„Este o fată excepţională, care a muncit constant şi a participat în fiecare an la olimpiade. Îmi aduc aminte că în pandemie a învăţat de pe telefonul bunicii, pentru că familia nu avea acasă un computer. Aveau doar telefonul mamei, pe care îl folosea la şcoală sora mai mică a Denisei. De multe ori nu avea semnal şi mă suna seara să-i mai povestesc despre materia pe care o predam. Şi la şcoală, era un copil peste medie, a terminat cu 10 pe linie. M-a uimit încă din clasa a V-a, când mi-a spus că ţelul ei este să ia 10 la Evaluarea Naţională", ne-a declarat Alina Murgeanu, profesoara de limbă română a Denisei (foto).

eleva 10

Profesoara spune că adolescenta a făcut parte şi din programul de pregătire pentru Evaluarea Naţională  derulat de Asociaţia „Sf. Spiridon, Ocrotitorul Copiilor", unde Alina Murgeanu şi profesoara de matematică Andreea Sâmbotin sunt voluntare.

Cu media 10 la Evaluarea Naţională, Denisa Maria Spătaru poate alege ce liceu îşi doreşte să-l urmeze, iar zilele acestea se va decide dacă va alege Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” sau Colegiul Naţional „Unirea”, având în vedere că oscilează între profilele uman şi real.

La Şcoala „Petrache Blîndu" din Ciuşlea au finalizat cursurile gimnaziale zece elevi, media generală la Evaluarea Naţională la proba de limba română fiind 8.50, lucru care contrazice afirmaţia ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care vorbea în ziua în care s-au publicat rezultatele la Evaluarea Naţională că este o calitate slabă a educaţiei în mediul rural.

Vă mai recomandăm:

Rezultate Evaluare Naţională 2022 Vrancea. Şase medii de 10 împărţite de elevii din urban şi rural

Evaluare Naţională 2022 Vrancea. Aproximativ 2.700 de candidaţi susţin marţi prima probă

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite