Evaluare Naţională 2022 Vrancea. Aproximativ 2.700 de candidaţi susţin marţi prima probă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evaluare Naţională 2022 Examenul debutează marţi FOTO: Adevărul
Evaluare Naţională 2022 Examenul debutează marţi FOTO: Adevărul

La nivelul judeţului Vrancea, la Evaluarea Naţională 2022, s-au organizat 83 de centre de examen şi două centre zonale de evaluare.

În Vrancea, la Evaluarea Naţională din sesiunea iunie 2022 s-au înscris 2693 absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean. Examenul începe marţi, 14 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Joi, 16 iunie, se va desfăşura proba la Matematică.

La nivelul judeţului Vrancea s-au organizat 83 de centre de examen şi 2 centre zonale de evaluare.
Primele rezultate vor fi afişate pe 23 iunie, până la ora 14.00 (în centrele de examen şi pe site-ul evaluare.edu.ro).

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie, în intervalul orar 16.00 – 19.00 şi 24 iunie, în intervalul orar 08.00 – 12.00, la centrele de examen. Acelaşi interval orar se va respecta şi în cazul contestaţiilor depuse/transmise prin mijloace electronice.

Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Contestaţiile se vor soluţiona în perioada 24-29 iunie 2022. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 30 iunie.

Accesul candidaţilor este permis în intervalul orar 08.00-08.30.

Probele încep la ora 9.00, când candidaţii vor primi broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne. Precizăm că, la probele scrise ale Evaluării Naţionale 2022, candidaţii primesc subiectele sub formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare, dacă este cazul.

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore) calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare. Asistenţii vor verifica datele înscrise de candidaţi şi vor secretiza caseta. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidaţii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Judeţeană de Organizare a Evaluării Naţionale, în baza prevederilor Procedurii ME nr. 25464/11.02.2022 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare.
Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion.
Probele sunt monitorizate audio-video.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi a telefoanelor mobile şi a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop. Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiţi în examen.

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfăşurarea Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil în perioada 14-30 iunie, între orele 08.00 – 16.00.

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Vă mai recomandăm:

Evaluarea Naţională 2022: Marţi încep examenele! Sfat pentru părinţi: „Spuneţi: am încredere în tine, nu-ţi fie teamă!”

Elevii olimpici pot fi admişi la liceu fără examen. Cum se face înscrierea în clasa a-IX-a

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite