Comercianţi înşelaţi de falşi comisari de protecţia consumatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţii economici au fost amendaţi de nişte escroci  Foto: arhivă
Agenţii economici au fost amendaţi de nişte escroci  Foto: arhivă

Din relatãrile operatorilor economici , este vorba de o echipã formatã din 3 persoane , douã femei şi un bãrbat , care nu se înregistreazã în registrul unic de control şi solicitã diverse sume pentru a închide ochii la aşa-zise nereguli.

În ultima perioadã, au fost înregistrate tot mai multe semnale din judeţ privind apariţia unor falşi comisari ai protecţiei consumatorilor.

S-a întâmplat la Goleşti şi la Focşani, unde doi agenţi economici au reclamat faptul că persoane care s-au recomandat ca fiind comisari de la protecţia consumatorilor au cerut bani pentru a nu aplica amenzi.

„În urma controlului efectuat nu au găsit programul afişat. Pentru a fi totul în regulă, mi-au cerut o sumă de bani, respectiv 300 de lei. Nu am avut această sumă şi le-am dat 100 de lei şi cinci pachete de ţigări", se arată într-o sesizare făcută de un agent economic.

Conducerea Protecţiei consumatorilor atenţionează că operatorii economici cã niciun comisar al CJPC Vrancea nu are voie sã solicite sume sau avantaje de naturã materialã. De altfel, aceştia nu deţin în posesie chitanţier pentru a ridica sume de bani în contul unor eventuale amenzi.

Comisarul şef adjunct al CRPC Regiunea Sud-Est(Galaţi) - CJPC Vrancea, ing. Dumitru Dilǎ, atenţioneazã operatorii economici cã toţi comisarii CJPC Vrancea au obligaţia de a se legitima înainte de începerea controlului, legitimaţiile de control având numãr de înregistrare identic cu numãrul ştampilei deţinute de comisar.

„Toţi comisarii care efectueazã activitãţi de control au delegaţii zilnice semnate şi stampilate de conducãtorul instituţiei, fiind obligaţi sã consemneze controlul în registrul unic de control", a precizat Dumitru Dilă, comisarul şef adjunct al CRPC Regiunea Sud-Est(Galaţi) - CJPC Vrancea

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite