Ce subvenţie plăteşte Primăria Focşani societăţii de termoficare în această iarnă. Localnicii continuă să se debranşeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Societatea de termoficare ENET Focşani
Societatea de termoficare ENET Focşani

Primăria Focşani, prin Asociaţia Municipiilor din România, a solicitat de la bugetul de stat o alocare peste cinci milioane de euro pentru următoarele luni din sezonul rece.

Problema asigurării agentului termic pentru iarna care urmează nu a fost încă rezolvată la nivelul municipalităţii Focşani.

Zilele trecute, Asociaţia Municipiilor din România a făcut o nouă solicitare către Guvern, care să intervină cu fonduri pentru ca oraşele dependente de sistemul centralizat să poată furniza căldură populaţiei în următoarele luni.

Conform datelor furnizate de AMR, Primăria Focşani a cerut 25,1 milioane de lei, dintr-un necesar de 31 de milioane de lei, pentru acoperirea preţului energiei termice în lunile noiembrie şi decembrie 2021, precum şi în primele trei luni ale anului 2022, diferenţa de 5,9 milioane de lei fiind subvenţia acordată de la bugetul local, cifrele crescând după aprobarea noilor preţuri de producere a energiei termice. 

Astfel, pentru trimestrul IV din acest an este nevoie de 16 milioane de lei pentru asigurarea căldurii (până acum s-a furnizat cu program), iar pentru primul trimestru din 2022 necesarul este de 15 milioane de lei. Primăria Focşani a plătit deja în avans subvenţia pentru acest an, în valoare de 2,9 milioane de lei, alte trei milioane de lei urmând a fi plătite anul viitor.

Conform cifrelor trimise la Guvern, SC ENET SA Focşani mai are, la momentul actual 9.974 de abonaţi, din care 9.750 de persoane fizice 159 de persoane juridice şi 69 de instituţii publice. Asta înseamnă că din septembrie 2021, când la ultima informare societatea avea 10.050 abonaţi, încă aproape 80 de focşăneni s-au debranşat de la sistemul centralizat, lucrurile fiind în evoluţie.

Vă mai recomandăm:

Vine o iarnă cumplită pentru focşăneni. Zeci de mii de oameni, şcolile şi spitalele, fără căldură pentru că societatea de termoficare e în colaps

Şcoli de gheaţă: la Focşani, elevii tremură de frig în clase, firma de termoficare anunţă că va fi şi mai rău

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite