Preţul de producţie a energiei termice în Focşani creşte cu 86%. Primăria decide ce subvenţie acordă populaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrala ENET
Centrala ENET

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a aprobat scumpirea gigacaloriei livrate de toate CET-urile din ţară.

Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei a aprobat noile preţuri de producţie a energiei termice produse în centralele care livrează sistemelor de distribuţie centralizată din oraşe.

Faţă de anul trecut, creşterile sunt foarte mari, majorarea fiind cuprinsă între 80% şi 90%.

În acest interval se încadrează şi SC ENET SA Focşani. Astfel, de acum înainte preţul de producţie a energiei termice la ENET Focşani creşte cu 86,13%, de la 181,13 lei/MWh la 337,13 lei/MWh (fără tva).

Acesta nu este preţul final plătit de populaţie, ci reprezintă doar preţul la care centrala livrează agentul termic, la care se adaugă tarifele de transport şi distribuţie. Din preţul final, primăriile decid care sunt subvenţiile acordate populaţiei.

"Aceste creşteri se datorează unei creşteri medii a preţului gazelor, de circa +120% pentru gaze naturale livrate din reţeaua de distribuţie, de +140% a preţului gazelor naturale livrate din reţeaua de transport şi cu circa +23% a preţului cărbunelui, faţă de valorile luate în calcul pentru bonusul şi preţurile energiei termice valabile până la 31 octombrie 2021", explică ANRE.

Vă mai recomandăm:

Focşănenii mai au două săptămâni de căldură şi apă caldă. După 15 noiembrie, nu se ştie ce va fi

Apă caldă şi căldură cu program la Focşani. Societatea de termoficare spune că soluţia e provizorie

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite