VIDEO Pista de biciclete care a costat 2 milioane de lei şi este plină de maşini. La loc de cinste, Poliţia: „Nu-i nicio problemă, plătesc amenda“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O pistă de biciclete a fost amenjată în oraşul Dăbuleni, judeţul Dolj, din fonduri europene. Investiţia care a costat peste 2 milioane de lei nu poate fi folosită din cauză că peste tot sunt parcate autoturisme, unele aparţinând chiar oamenilor legii.

Poliţiştii din oraşul Dăbuleni sunt în rând cu restul cetăţenilor care-şi parchează autoturismul pe pista de biciclete. Reacţia unui om al legii este halucinantă. „Nu-i nicio problemă, plătesc amenda. Nu avem locuri de parcare amenjate în faţa instituţiei, aşa că aceasta este situaţia“, a spus un poliţist.

VIDEO

Maşina de poliţie parcată pe pista de biciclete 

Pista de biciclete din Dăbuleni a fost amenjată cu fonduri europene şi a costat peste 2 milioane de lei. „Noi, bicicliştii, nu avem cum să mergem pe pista de biciclete. Sunt maşini parcate peste tot, aşa că trebuie să circulăm pe unde putem. Nu este normal, dar nu avem ce să facem. Maşina poliţiei este parcată zilnic pe pistă, iar nimeni nu vede. Cum să aplice poliţiştii legea dacă ei sunt primii care o încalcă?“, se întreabă retoric un localnic din Dăbuleni. 

image

Bicicliştii susţin că pista este blocată de maşini zilnic

Primarul oraşului Dăbuleni recunoaşte că este o problemă că sunt paracte maşini pe pista de bicicletă, dar susţine că a făcut toate demersurile pentru a rezolva situaţia, dar degeaba. „Oamenii nu înţeleg că trebuie să parcheze acolo unde sunt amenjate locuri de parcare. Noi am trimis notificări la toţi agenţii economici, dar şi la persoanele care locuiesc în zona unde a fost amenajată pista pentru biciclete. Chiar şi oamenilor legii le-am făcut numeroase sesizări. Şi ei parchează pe pista de bicicletă“, a precizat Aurel Băjeanru, primarul oraşului Dăbuleni.

image

Şoferii care îşi parcheze autoturismele pe pista de biciclete riscă să fie sancţionaţi cu amendă de 290 de lei şi două puncte de penalizare. 

VIDEO

Poliţiştii din Dăbuleni recunosc că au greşit, dar susţin că nu au locuri de parcare 

Craiova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri