Uzina Ford din Craiova va întrerupe producţia până la 10 zile pe lună din septembrie până în noiembrie: angajaţii în şomaj tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii uzinei Ford din Craiova vor sta acasă între 8 şi 10 zile acasă din septembrie până în noiembrie
Angajaţii uzinei Ford din Craiova vor sta acasă între 8 şi 10 zile acasă din septembrie până în noiembrie

Din septembrie şi până în noiembrie, angajaţii uzinei Ford vor sta acasă opt zece zile pe lună. Salariaţii uzinei vor fi în şomaj tehnic în perioada în care activitatea va fi oprită.

Producţia pentru B-Max se reduce la jumătate faţă de o lună în care angajaţii companiei Ford lucrează integral. „În perioada septembrie-noiembrie vom sta în şomaj tehnic, în medie, opt-zece zile pe lună, deci aproape jumătate din timpul de lucru. Vom sta acasă lunea şi vinerea, cu 80% din salariu, dar vom vedea ce se va stabili în final. Compania ne-a anunţat că vom sta opt-zece zile pe lună fără producţie în următoarele trei luni. În decembrie mai avem concedii de odihnă de luat, deci nu va mai fi o perioadă aşa mare de şomaj tehnic”, a declarat liderul sindical de la Ford, Ovidiu Cioroianu.

Uzina Ford din Craiova şi-a reluat activitatea pe data de 28 august după o lună de întrerupere atât la Secţia de Motoare cât şi la Secţia de Vehicule. Angajaţii fabricii au fost plătiţi normal pentru perioada în care au fost în concediu de odihnă.

În perioada în care activitatea la uzina Ford din Craiova a fost întreruptă au avut loc revizii la toate liniile de producţie. Anul trecut, producţia de automobile a fabricii din Bănie a fost oprită pentru aproximativ 35 de zile, în timp ce la motoare producţia a fost sistată timp de şapte zile.

Ford România a început anul trecut în luna aprilie producţia de serie a noului motor EcoBoost de 1,5 litri Motorul ecoBoost de 1,5 litri, al doilea motor construit la uzina de motoare din Craiova, în care Ford a investit peste 230 milioane euro, precedentul fiind EcoBoost de 1 litru. 

Noul model B-Max, fabricat la uzina Ford din Craiova, s-a vândut mult mai bine decât Dacia Sandero. Fordul oltenesc B-Max a fost cotat cu 5 stele la testele EuroNcap.

Modelul Ford B-Max  este produs exclusiv la fabrica Ford de la Craiova şi este disponibil în trei variante de echipare- Ambiente, Trend, Titanium - şi trei motorizări pe benzină şi două diesel. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite