Un cuplu a obligat o tânără să se prostitueze timp de 12 ani. Suma uriașă pe care au câștigat-o cei doi

0
Publicat:

O femeie din judeţul Dolj este cercetată pentru trafic de persoane după ce, împreună cu soţul ei, care între timp a decedat, a obligat, timp de doi ani, o tânără să se prostitueze în Italia şi Elveţia, obţinând peste 100.000 de euro de pe urma femeii exploatate.

Femeia a fost obligată să se prostitueze FOTO Shutterstock
Femeia a fost obligată să se prostitueze FOTO Shutterstock

Conform DIICOT, femeia exploatată a fost recrutată de bărbat în anul 2010, prin metoda loverboy, fiindu-i indusă falsa impresie că îşi va întemeia o familie împreună cu el, relatează Agerpres.

La data de 17 mai 2023, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Dolj, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.

"În cauză, s-a reţinut faptul că, în perioada 2010 - 2022, persoana bănuită, împreună cu soţul său (decedat în anul 2022), ar fi exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei, pe teritoriul Italiei şi al Elveţiei, o persoană vătămată, obţinând în acest mod venituri de peste 100.000 de euro. Persoana vătămată ar fi fost transportată în Italia şi adăpostită în diverse locaţii, inducându-i-se ideea că practicarea prostituţiei este o activitate lucrativă ca oricare alta, sens în care i-ar fi fost facilitat accesul în cluburile de noapte din Roma şi Sardinia. De asemenea, persoanei vătămate i-ar fi fost create conturi pe site-urile de profil din Italia, aceasta fiind transportată la adresele clienţilor sau obligată să practice prostituţia în spaţiile închiriate în acest scop. Sumele obţinute în această modalitate ar fi fost însuşite în totalitate de către persoana bănuită şi soţul său, fiind remise personal de către persoana vătămată sau prin intermediul sistemelor de transfer bancar, iar, ulterior, utilizate pentru achiziţionarea unor imobile, în judeţul Dolj", informează DIICOT.

Șantaj și constrângere psihică

De asemenea, pentru a determina continuarea practicării prostituţiei de către persoana vătămată, cel care a recrutat-o ar fi folosit diferite metode de inducere în eroare, şantaj sau constrângere psihică, constând în ameninţarea cu suprimarea vieţii, în cazul refuzului de a continua să se prostitueze.

La percheziţiile efectuate, miercuri, la locuinţele femeii au fost descoperite şi ridicate mai multe telefoane mobile, dispozitive de stocare a datelor, chitanţe doveditoare ale unor transferuri bancare şi alte înscrisuri cu caracter probatoriu.

Două imobile, puse sub sechestru

Anchetatorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra celor două imobile, despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi fost achiziţionate cu sume provenite din comiterea infracţiunii de trafic de persoane.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus faţă de persoana bănuită măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile. 

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite