Tratamente cu siminoc, planta-minune care vindecă bolile de rinichi şi de ficat. Remediu excelent în cazul otrăvirii cu metale grele - sfaturi medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siminocul este folosit în tratamente naturiste şi vindecă bolile de rinichi şi cele ale ficatului
Siminocul este folosit în tratamente naturiste şi vindecă bolile de rinichi şi cele ale ficatului

Siminocul este o plantă românescă, iar specialiştii susţin că poate fi folosită excelent în tratamente naturisite pentru bolile rinichilor sau ficatului. În popor apare sub anumite denumiri: cireşar, flori de paie, iarbă flocoasă, imortele, mărgică, ochişori sau siminic.

Siminocul măsoară 15-30 de centimetri şi poate fi găsit în locuri nisipoase, uscate sau în apropierea unor pădurilor de stejar. Se recoltează în luna iulie, iar plantele pot fi folosite în medicina naturistă. „Planta este folosită în tratarea unor boli ale aparatului digestive, insuficienţă hepatică, tulburări digestive, inflamaţii ale vezicii biliare. Ajută şi la ameliorarea durerilor reumatice şi artritice. Este o plantă care ajută la regenerarea ficatului şi vindecarea rinchiilor“, a povestit Liliana Diaconescu, medic nutriţionist.

Recomandat şi pentru tratamente cosmetic    

Siminocul poate fi folosit şi pentru îngrijirea pielii, pentru că are proprietăţi antioxidante şi îndepărtează celulele moarte. Planta românească ajută la vindecarea cicatricelor, dermatitelor şi acneei. „Tratamentul trebuie să întindă pe o perioadă de 6 luni. Rezultatele sunt vizibile, iar siminocul nu are contraindicaţii absolut deloc. Pentru comprese cu infuzie se foloseşte o lingură de plante la o cană de apă. şi se lasă se acţioneze pe piele timp de o jumătate de oră. Este un tratament cosmetic natural, iar în 80% dintre cazuri a funcţionat“, a declarat fitoterapeutul Marius Stăncioi.

Cum poate fi preparat siminocul?

Planta românească care ajută la vindecarea ficatului şi rinchilor poate fi găsită şi la plafar, iar preţul unei cutii este de 4,99 lei. Specialiştii au mai precizat că siminocul este un remediu împotriva otrăvirilor cu metale grele.

O linguriţă de flori de siminoc mărunţite se fierb cu 250 de ml de apă. Ceaiul se bea călduţ, cu înghiţituri mici, cu aproximativ o jumătate de oră înainte de masă. Este folosit pentru diverse afecţiuni interne: ficat, pancreas, stomac, rinichi. Persoanele care au viermi intestinali trebuie să consume o cană dimineaţa pe stomacul gol timp de 6 luni.     

Craiovenii au declarat că folosesc anumite remedii naturiste pentru tratarea bolilor. „Eu am piatră la rinichi, iar siminocul ajută la eliminarea nisipului. De doi ani eu m-am tratat cu remedii naturiste. Am încercat şi ceaiul care conţine un amestec de 31 de plante, iar astfel am reuşit să scap de cele două pietre la rinichi. Până la urmă un astfel de tratamente nu poate să îmi facă rău“,a  precizat Ioana Militaru.

-Siminocul-planta românească nu are contraindicaţii şi nu interacţionează cu medicamentele.

-Infuzia ajută la îndepărtarea celuelelor moarte-vindecă acneea, dermatitele şi furunculele.

-Este folosit şi pentru tratarea hepatitei acute.

-Pentru tratarea unor boli ale apartului digestive, insuficienţă hepatică, tulburări digestive, inflamaţii ale vezicii biliare se poate folosi şi tincture de flori de siminoc.

Siminocul îşi păstrează culoarea vie chiar şi după ce se usucă şi este considerat planta nemuririi.

Mai citeşte şi

Tratamente naturiste cu hamei, planta numită şi „aurul verde“.De asemenea, hameiul conţine substanţe active cu rol estrogenic – cele mai reprezentative fiind humulona şi lupulona – şi alte substanţe cu acţiune antibacteriană, sedativă, tonică şi antispastică.

Remedii naturiste cu rostopască, planta numită şi „darul cerului“.Remedii naturiste cu rostopască, planta numită şi „darul cerului“

Tratamente naturiste cu sunătoare, planta care calmează nervii şi vindecă bolile ficatului. Tratamente naturiste cu sunătoare. Sunătoarea este o plantă medicinală cu flori de culoare galben aprins şi are numeroase beneficii pentru sănătate. Ea este folosită din cele mai vechi timpuri pentru efectul său calmant asupra sistemului nervos, împotriva problemelor digestive şi a problemelor de piele 
   
 

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite