Sucurile de fructe care fac minuni pentru sănătate. Cum le preparăm şi cum trebuie consumate leacurile care ne feresc de boli - explicaţiile medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii nutriţionişti susţin că sucurile din fructe sunt bogate în vitamine şi minerale şi nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică a unei persoane. Specialiştii ne învaţă care sunt cele mai bune reţete de sucuri de fructe şi cum pot fi preparate în casă.

Medicii nutriţionişti au mai precizat că nu trebuie să consumăm mai mult de 200 de mililitri de suc natural în momentul în care începem o cură de detoxifiere. „Niciodată nu trebuie să înlocuim apa cu fresh-urile.Este o regulă importantă, dar din păcate majoritatea românilor nu o respectă. Este adevărat că sucurile naturale sunt bogate în vitamine şi minerale, însă unele conţin zahăr la fel ca băuturile acidulate. 250 de ml de suc de portocale conţin 110 calorii şi 26 de grame de zahăr. Un măr are 50 sde calorii, dar în plus beneficiiezi şi de fibrele din el, care ajută şi la dugestie. Oamenii trebuie să înşeleagă că nu este interzis consumul sucului de fructe, însă cumpătat“, a precizat Irina Săceanu, medic nutriţionist.

Cele mai bune reţete de sucuri de frcute pentru sănătate:

-Sucul de banana şi căpşuni este indicat pentru sporirea imunităţii şi trebuie consumat cu o jumătate de oră înainte de masă.

Ingrediente:

-100 ml lapte

-200 g căpşuni

-o banană

-100 g iaurt degresat

-4 cuburi de gheaţă şi mentă verde

Mode preparare:

Căpşunile sunt spălate bine, după care se lasă să se uscuce aproximativ 10 minute. Banana este curăţată de coajă şi se taie în rondele mici. Toate ingredientele, în afară de cele 4 cuburi de gheaţă, se pun în blender şi se mixează bine. Cuburile de gheaţă se adaugă la final şi se mai mixează câteva secunde. Compoziţia se toarnă într-o cupă mare şi trebuie să fie consumată cu o jumătate de oră înainte de masă. Se consumă un pahar de 50 de ml de trei ori pe zi.    

-Sucul de pere bogat în calciu şi vitamina C, potasiu, magneziu şi fosfor.

Ingrediente:

-1.5 kg pere

-900 ml apa

-zeama unei lămâi

Mode preparare:

Perele se spală, iar imediat după ce sunt sucate cu un prosop se curăţă de coji şi cotoare. Compoziţia se aşează într-un vas şi se adaugă apa şi zeama de lămâie. Totul este lăsat câteva minute pentru a se pătrunde aromele. Compoziţia este pusă la foc şi lăsată să fiarbă 40 de minute. Perele fierte sunt scoase şi se zdrobesc în blender, iar apoi se pun din nou în zeamă şi se mai lasă pe foc câteva minute. Sucul fierbinte se pune în sticle şi se lasă la răcit. Nu trebuie consumat mai mult de două pahare pe săptămână.

-Sucul de struguri este folosit pentru detoxifiere şi este un aliat bun în lupa cu kilogramele. Conţine vitamine (A, B1, B2, acid folic, C, E si K), minerale (calciu, fier, mangan, zinc si cupru). Are şi o cantitate de antioxidanţi, substanţe care îţi protejează organismul, dar şi previne boli grave, cum ar fi cancerul.

Ingrediente:

-2 kg struguri negri

-zeama de la o lămâie

-2 litri apă plată

Mode preparare:

-Sunt desfăcute boabele de strugure de pe ciorchini şi se pune la fiert într-un vas încăpător, iar după ce au dat în clocot de câteva ori se lasă să se răcească timp de 20 de minute. Se strecoară compoziţia printr-o sită deasă aşezată deasupra unui alt recipient. Se pasează totul, iar sucul rezultat se pune din nou pe foc. Se lasă să scadă la jumătate, după care se aduagă zeama de lămâie.

Mai citeşte şi:

Cele mai bune sucuri naturale care elimină toxinele din corp. Fructele şi legumele verzi sunt recunoscute ca având efecte benefice asupra organismului nostru. Sărace în calorii, dar bogate în vitamine şi minerale, ele sunt sursa perfectă în curele de detoxifiere. Sucuri naturale care ajută la slăbit. Nutriţioniştii recomandă mai multe sucuri naturale care ajută la slăbit pentru cei care sunt la dietă şi vor să devină supli.

Dietă de slăbit cu sucuri natural. Nutriţioniştii recomandă, pentru cei care vor să dea kilogramele jos, şi o dietă de slăbit cu sucuri naturale, care nu sunt doar săţioase, ci aduc şi un aport important de nutrienţi benefici organismului.

Idei de afaceri cu sucuri naturale. Cum porneşti într-o afacere cu bani puţini. Dacă vrei să porneşti într-o afacere care necesită puţini bani, atunci poţi profita din plin de tendinţa modernă a oamenilor de a consuma mai multe alimente şi băuturi sănătoase pentru organism. „Adevărul“ vă prezintă mai multe idei de afaceri cu sucuri naturale.

 

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite