Şase persoane, reţinute în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani de 2 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şase percheziţii domiciliare au avut loc ieri la  sediul firmei Mitliv şi Ambient
Şase percheziţii domiciliare au avut loc ieri la  sediul firmei Mitliv şi Ambient

Şase personae au fost reţinute în dosarul de evaziune fioscală şi spălare de bani în care sunt vizaţi mai mulţi apropiaţi ai omului de afaceri Liviu Ciaonă.

Şase percheziţii domiciliare au avut loc ieri în Craiova la societatea Mitliv şi Ambient. Procurorii DIICOT-Craiova au stabilit că, în perioada octombrie 2011 – noiembrie 2012, membrii grupării formate din 14 persoane au  creat mai multe circuite economico-financiare fictive de livrări şi achiziţii intracomunitare de materiale de construcţii, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu 2 milioane de euro..

Şase personae au fost reţinute în urma descinderilor, iar astăzi vor fi prezentate în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Faţă de alte trei persoane s-a dispus măsura controlului judiciar.

Patronul Mitliv a fost chemat cu citaţie la sediul DIICOT-Craiova. Liviu Cioană nu a fost reţinut în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Membrii grupării s-au folosit de o societate de tip off-shore, cu sediul în Cipru, precum şi de mai multe societăţi comerciale deschise pe teritoriul României şi interpuse în circuit, în mod sistematic, pentru acumularea tuturor obligaţiilor fiscale către stat, cu consecinţa imediată a însuşirii unor importante sume de bani şi, implicit, a prejudicierii bugetului consolidat al statului.

Societăţile comerciale folosite în acest scop nu aveau patrimoniu, nici salariaţi, nici spaţii de depozitare, iar perioada de funcţionare era una de scurtă durată. Cu toate acestea în acte societăţile interpuse figurau ca “furnizori” pentru beneficiarii finali ai activităţii infracţionale: societăţile SC Ambient SA Sibiu şi SC Mitliv SRL Craiova.

Faţă de membrii grupării există suspiciunea rezonabilă că au acţionat conjugat în realizarea unui circuit scriptic al mărfurilor, dublat de viramente bancare similare efectuate foarte rapid, prin care s-a urmărit crearea unei aparenţe de legalitate.
 

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite