Răsturnare de situație în cazul bărbatului din Dolj ucis în timp ce cumpăra un miel: nu a fost accident, ci crimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a fost înjunghiat de cioban în timpul sacrificării animalului. Prezentă la fața locului soția a declarat în fața polițiștilor că a fost un accident. Procurorul criminalist a stabilit, însă, altceva.

FOTO / Arhivă Adevărul
FOTO / Arhivă Adevărul

Tragedia a avut loc în Vinerea Mare. Victima mersese împreună cu soția la o stână de animale, din comuna Bratovoești, să cumpere un miel. Polițiștii au fost sesizați prin 112 că un bărbat ar fi suferit vătămări în timpul sacrificării unui miel. Când au ajuns la fața locului, acesta a fost găsit înjunghiat în piept. Victima a fost transportată la spital, dar medicii nu au putut decât să constate decesul.

Martori ai tragediei au fost soția, dar și patronul stânei. Toți au declarat că ciobanul, în timp ce spinteca mielul, ar fi avut o mișcare puternică și, din greșeală l-a înjunghiat pe clientul care stătea lângă el și ținea de animal. Acesta a și fost motivul pentru care, inițial, nu s-a luat nicio măsură împotriva ciobanului.

Concluzia procurorului criminalist

Cercetările, însă, au continuat, iar polițiștii și procurorul criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că tragedia nu a avut loc în urma unui accident. Clientul și ciobanul avuseseră un conflict spontan, iar bărbatul a fost intenționat înjunghiat.

Având în vedere concluziile preliminare formulate de medicul legist din cadrul I.M.L. Craiova, declarațiile fluctuante ale martorilor, precum și suspiciunile cu privire la împrejurările comiterii faptei, dosarul cauzei a fost preluat în anchetă proprie de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale desfășurând cercetări sub directa coordonare a procurorului de caz.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, bărbatul de 49 de ani i-ar fi aplicat o lovitură cu un cuțit bărbatului de 45 de ani, provocându-i leziuni ce au condus la decesul acestuia din urmă", se arată într-un comunicat remis presei.

Ciobanul, în vârstă de 49 de ani a fost reținut în noaptea Învierii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, urmând a fi propusă arestarea preventivă a acestuia.

De ce a mințit soția?". Aceasta este întrebarea la care vor acum polițiștii și procurorul criminalist să găsească răspunsul. Nimeni nu înțelege de ce femeia nu a povestit în timpul audierii că soțul său înainte de a fi ucis avusese un conflict cu ciobanul și, mai mult, a susținut că tragedia ar fi avut loc în urma unui accident nefericit.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite