Procesul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Ucigașul lui Melis este față-n față cu băiatul care a supraviețuit atacului

0
Publicat:

Zeci de prieteni ai Melisei, fata ucisă, au venit la Tribunal și cer închisoare pe viață pentru ucigașul Mario Alexandru Fojică. Emanuel Bădică, prietenul fetei, care a scăpat ca prin minune după ce a fost și el înjunghiat de mai multe ori, va fi audiat de magistrați.

FOTO / Ana Popescu
FOTO / Ana Popescu

Sunt momente grele pentru familia și prietenii Melisei, eleva de 14 ani ucisă vara trecută în Grădina Botanică din Craiova. Deși la început s-au făcut multe speculații că Melis, fata omorâtă, ar fi avut o relație cu elevul de la Liceul Militar, Mario Alexandru Fojică, și că motivul ar fi fost gelozia, ancheta procurorilor a arătat că lucrurile nu au stat deloc așa.

Elevul de 17 ani care a comis fapta a plecat de acasă hotărât să ucidă pe cineva. Victime i-au căzut Emi și Melis, doi tineri care ieșiseră să se plimbe prin Grădina Botanică și stăteau liniștiți pe o bancă. Melis a privit îngrozită cum Emi a fost atacat, apoi a căzut și ea mâinile elevului. Cu ultimele puteri, fata a apucat să sune la 112, dar nu a mai putut fi salvată. Toate aceste momente, familia și prietenii spun că nu le vor uita niciodată. 

Ca și la primul termen, zeci de oameni au venit cu pancarte și flori la Tribunal. Toți cer dreptate pentru Melisa, cer închoare pe viață pentru cel care i-a luat viața și ca autoritățile să facă ceva pentru ca astfel de crime să nu mai aibă loc în România.

Emanuel Bădică, prietenul Melisei, a ajuns la Tribunalul Dolj și va fi pentru prima dată față în față cu cel care l-a atacat fără niciun motiv.

Urmeează să vedem ce va declara acesta la finalul audierii

Atacul sângeros din Grădina Botanică a avut loc în ziua de 27 iulie 2023.

Autorul crimei a fost prins de polițiști în apropierea Grădinii Botanice. Anchetatorii au stabilit că era fiul unui șef de post dintr-o comună doljeană și în ziua crimei plecase de acasă înarmat cu un cuțit, mănuși și o mască Squid Game. Prima dată a fost în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova în căutarea unei victime. Apoi a ajuns în Grădina Botanică unde și-a pus în aplicare planul diabolic. 

După atac, tânărul a fost prins în scurt timp, iar anchetatorii au descoperit că avea într-un rucsac o mască Squid Game, asemănătoare cu a comandantului din filmul Jocul Calamarului.

De asemenea, o macetă, mănuși, o pentagramă întoarsă, simbol al satanismului. Pe husa telefonului, tânărul avea o fotografie care simbolizează Apocalipsa. Chiar și husa în care își ținea căștile pentru telefon era în formă de grenadă.

În plus, tânărul a purtat un tricou pe care scria cifra 27. Era exact data zilei în care a comis măcelul. Mergând pe ideea simbolurilor satanice, cifra 27 are și ea o semnificație ocultă. Numărul 27 este suma a trei cifre de 9, numărul care simbolizează împlinirea divină şi căderea omului.

Adolescentul este fiul unui polițist din comuna doljeană Calopăr, fiind în arest prevenitv. El este acuzat de omor și tentativă de omor. Oamenii legii încearcă să afle dacă este cu adevărat un adept al vreunui cult satanist.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite