Pericolele ascunse în suplimentele alimentare. Care sunt afecţiunile care pot apărea şi pot fi fatale organismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii ne avertizează că suplimenetele alimentare nu pot înlocui deficitul de vitamine din organism. Aceste medicamente pot avea efecte adverse, iar din această cauză pot apărea afecţiuni cu deznodământ tragic.

Specialiştii spun că majoritatea oamenilor au tendinţa, în momentul în care se simt obosiţi, să consume suplimente alimentare. Aceste medicamente pot face mai mult rău organismului, iar de-a lungul timpului au fost asociate creşterii riscului de dezvoltare a mai multor tipuri de cancer.
 

„Suplimentele alimentare nu fac altceva decât să ne otrăvească organismul în timp, iar din această cauză pot apărea diferite afecţiuni. Acest tip de medicamente este asociat creşterii riscului de dezvoltare a mai multor tipuri de cancer, dar poate duce şi la apariţia pietrelor la rinichi. Aceste boli pot fi fatale pacienţilor. Pentru a renunţa la suplimentele alimentare este bine să alegem o dietă echilibrată bogtă în fructe, legume şi carne. Este bine să renunţăm la dulciuri şi să avem un mod de viaţă sănătos“, a spus medicul Mirela Vlad.

Cu ce pot fi înlocuite suplimentele alimentare:

- Nucile sunt extrem de bogate în proteine şi ajută întotdeauna la stabilizarea zahărului în sânge. Au şi o sursă importantă de fibre şi pot înlocui cu succes suplimentele alimentare.

- Din meniul nostru nu trebuie să lipsească peştele. Este bogat în Omega3 şi protejează membranele celulare.

- Fructele de avocado au un conţinut scăzut de zahar şi sunt bogate în fibre. Pot fi consumate cu încredere în orice dietă.

Medicii au mai precizat că în ultimii ani suplimentele alimentare au început să se vândă ca pâinea caldă. Luate după ureche şi fără prescripţia unui specialist ne pun sănătatea în pericol. „Oamenii cumpără aceste suplimentele alimentare din farmacii. Din păcate în momentul în care recomandarea vine fără să cunoşti cu adevărata patologie a pacientului sau istoria, se pot face greşeli. Nu orice produs pe care scrie supliment alimentare înseamnă că face şi bine organismului. Acest gen de medicamente trebuie consumat doar sub îndrumarea unui medic specialist. Am văzut produse pe care scria pe eticheta că sunt din plante, însă în realitate acestea ne pot afecta organismul fără să ne dăm seama şi pot apărea efecte secundare“, a mai precizat mediul Mirela Vlad.

Oamenii consumă suplimentele alimentare pentru a stimula capacităţile fizice şi intelectuale, pentru a alunga stresul sau pentru a slăbi. Luate necorespunzator pot duce la accentuarea stării de oboseală şi chiar la scăderea memoriei. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite