Încă 27 de centre de bătrâni şi copii amendate cu 397.000 lei în urma controalelor din județul Dolj

0
Publicat:

Alte 27 de center rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilităţi şi centre rezidenţiale pentru copii din judeţul Dolj au fost amendate cu 397.000 lei, în urma controalelor efectuate în ultimele două zile din ordinului prefectului de Dolj.

Amenzi la cămine de bătrâni  FOTO Shutterstock
Amenzi la cămine de bătrâni FOTO Shutterstock

Potrivit Prefecturii Dolj, neregulile găsite în centrele verificate constau în muncă nedeclarată, nerespectarea măsurilor de curăţenie şi dezinsecţie la nivelul unităţii, a măsurilor de securitate la incendii, etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare, neefectuarea periodică a operaţiunilor de combatere a insectelor şi rozătoarelor etc, scrie Agerpres.

În zilele de 12 şi 13 iulie 2023, (...) echipe mixte formate din reprezentanţi ai AJPIS, ITM, CJPC, DSP, DSVSA, IPJ şi ISU, sub coordonarea conducerii Instituţiei Prefectului Dolj, au verificat 27 de centre din localităţile Craiova, Melineşti, Filiaşi. Inspectorii prezenţi la faţa locului au constatat deficienţe precum muncă nedeclarată; funcţionare fără autorizaţie de securitate la incendiu; neefectuarea operaţiunilor de dezinfecţie la nivelul blocului alimentar; deficienţe privind sistemul de ventilaţie din camere; grupuri sanitare aferente camerelor insuficient igienizate; gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor periculoase; nerespectarea condiţiilor privind depozitarea produselor de origine animală; lipsa evidenţei orelor de muncă; neefectuarea periodică a operaţiunilor de combatere a insectelor şi rozătoarelor; etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare; stingătoare expirate; fişe de instructaj nesemnate”, precizează informarea transmisă de Prefectura Dolj.

Amenzi în valoare de aproape 400.000 de lei

În urma controalelor au fost dispuse 52 de contravenţii în valoare de 397.000 lei, din care: ITM - 3, CJPC - 19, DSP - 11, ISU - 12, DSV - 6, IPJ - 1. De asemenea, au fost emise 61 avertismente.

Echipele mixte sunt formate din reprezentanţi ai structurilor judeţene din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

De menţionat că în urmă cu 3 zile, echipele de control au mai verificat 27 de centre din Craiova, Pleniţa, Cetate, Calafat, Malu Mare, Sadova, Bechet, Bistreţ, Podari, Dioşti, Amărăştii de Jos, unde au găsit, de asemenea, numeroase nereguli care ţin de nerespectarea măsurilor de curăţenie şi dezinsecţie la nivelul unităţii, a măsurilor de securitate la incendii, depozitare şi utilizare necorespunzătoare a produselor biocide etc., pentru care au fost dispus contravenţii 28 în valoare de 135.100 lei şi au dat 40 de avertismente. De asemenea, au fost retrase temporar două avize, centrele vizate de această măsură continuându-şi activitatea, urmând să parcurgă cu celeritate etapele de reavizare.

La nivelul judeţului Dolj funcţionează 62 de centre de bătrâni şi copii.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite