Grevă generală la Centrul de Transfuzie Sanguină Craiova. Angajaţii: „Vrem majorarea salariilor diminunate în 2010“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din angajaţii Centrului de Transfuzii Sanguine Craiova sunt în grevă generală
O parte din angajaţii Centrului de Transfuzii Sanguine Craiova sunt în grevă generală

O parte din angajaţii Centrul de Transfuzie Sanguină Craiova au intrat de astăzi în grevă general pe o perioadă nedeterminată. Salariaţii au declarat că în anul 2010 le-au fost tăiate drepturile băneşti ilegal.

Nouă din cei 15 angajaţi din cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină Craiova sunt de astăzi în grevă generală pe o perioadă nedeterminată. „Vrem majorarea salariilor diminunate în 2010. Nu este normal ce se întâmplă în acest moment. Este dreptul nostru şi vom lupta până la capăt“, a povestit un salariat.

Pe toată perioada grevei, la Centrul de Transfuzii Sanguină Craiova nu este asigurată permanenţa pe timp de nopate. Amgajaţii trebuie să vină de acasă îb caz de urgenţă pentru a putea trimite sângele la spitale. 

„De astăzi, Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova va funcţiona fără o parte din angajaţi. Nouă din 26 de salariaţi, vor întrerupe activitatea şi vor protesta în incinta locului de muncă, pentru drepturile salariale, după ce directorul instituţiei, amână încheierea Contractului Colectiv de Muncă.De mâine(n.r. azi), pe o perioadă nedeterminată,conform legii nouă inşi intră în grevă generală, restul rămânând ca să asigure serviciul. E clară treaba, dacă doamna director de acolo nu vrea să încheie contractul colectiv de muncă  aşa cum era normal, oamenii au luat decizia să intre în grevă. În aceste condiţii, care durează de cinci ani, membrii sindicatului au luat decizia de a declanşa greva generală în unitate, ceea ce afectează activitatea actului medical în zonă, a precizat  Ion Cotojman, preşedintele preşedintele Unimedical Craiova.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite