Fratele lui Dinel Staicu a fost eliberat din Penitenciarul Rahova. Marin Staicu este acuzat de fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Staicu a fost eliberat din Penitenciarul Rahova pe data de 3 ianuarie Foto: Arhiva
Marian Staicu a fost eliberat din Penitenciarul Rahova pe data de 3 ianuarie Foto: Arhiva

Marian Staicu a fost reţinut anul trecut în luna martie pentru că le-a mituit pe judecătoarele fratelui său, Dinel Staicu.

Potrivit comunicatului DNA, în cursul lunii februarie 2013, inculpatul Staicu Marian, a dat inculpatelor Dinu Viorica şi Costache Antonela Anemary, judecători la Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a penală suma de 80.000 euro, care în schimb au lăsat să se creadă că au influenţă asupra colegilor lor judecători, pentru a-i determina să pronunţe o soluţie de punere în libertate a inculpatului Nuţu (fost Staicu) Dinel, fratele cumpărătorului de influenţă din prezenta cauză.

Fratele lui Dinel Staicu a fost eliberat vineri seara din Penitenciarul Rahova, după opt luni de arest preventin. Marian Staicu este judecat, alături de judecătoarele Viorica Dinu şi Antonela Costanche pentru fapte de corupţie. Fratele lui Dinel Staicu a intermediat şpaga pentru ca fratele său să fie eliberat din închisoare.

Procurorii DNA au stabilit că în ianuarie 2013, Sorin Vasilescu ar fi primit suma de 5000 de euro de la avocata lui Dinel Nuţu, fost Staicu, astfel încât să aranjeze ca recursul lui Staicu să ajungă în completul din care făceau parte cele două judecătoare Dinu şi Costache. Acestea la rândul lor urmau să mituiască membrii completului, astfel încât Dinel Staicu să fie eliberat din închisoare. „Inculpata Costache Antonela, a pretins de la inculpata Răducan Alina, avocat în Baroul Dolj, suma totală de 150.000 de euro, din care 50.000 de euro pentru sine, iar 100.000 de euro pentru Costache Antonela, care, la rândul său, urma să împartă aceşti bani cu ceilalţi membri ai completului“, au reţinut procurorii DNA.

Judecătoarele ar fi primit câte 50.000 de euro

Judecătoarele Viroica Dinu şi Antonela Costache au încercat în ianuarie 2013 să îl elibereze pe Nuţu, dar completul la care a ajuns cererea l-a menţinut pe acesta în arest. Abia în luna februarie, arhivarul Sorin Vasilescu, de la Tribunalul Bucureşti, a făcut în aşa fel încât dosarul lui Dinel Nuţu să ajungă la Antonela Costache şi Viorica Dinu, pentru asta încasând 5.000 de euro de la avocaţii Ileana Răducan şi Petre Daniel.

Pentru eliberare, cele două judecătoare ar fi primit câte 50.000 de euro, la fel ca şi arhivarul complice. Banii pe care i-au plătit judecătoarelor cei doi avocaţi proveneau de la Marian Staicu, fratele lui Dinel Nuţu.

Dinel Nuţu a declarat că judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu i-au respins de mai multe ori solicitările de eliberare provizorie sub control judiciar, iar când Costache i-a admis definitiv cererea de punere în libertate, a procedat corect şi legal. Mai precis, Viorica Dinu i-a respins de aproximativ patru-cinci ori cererile de eliberare provizorie sub control judiciar, iar Antonela Costache de trei-patru ori, astfel că, în opinia sa, nu se poate pune problema corectitudinii celor două judecătoare de la Tribunalul Bucureşti.

11 ani de închisoare pentru Dinel Staicu 

Dinel Staicu a fost condamnat pe data de 30 decembrie la 11 ani de închisoare în dosarul Transgaz Mediaş. Sentinţa dată de magistraţii Judecătoriei Sectorului 2 nu este defintivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 10 zile.

  

Mai citeşte şi:

Judecătoarea arestată pentru luare de mită i-a cerut lui Dinel Staicu 2,5 milioane de euro

Dinel Staicu a fost condamnat la 11 ani de închisoare în dosarul Transgaz Mediaş. Sentinţa nu este defintivă

CraiovaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite