Dinel Staicu a fost condamnat la 11 ani de închisoare în dosarul Transgaz Mediaş. Sentinţa nu este defintivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Judecătoria Sectorului 2 din Bucureşti l-a condamnat astăzi pe Dinel Staicu la 11 ani de închisoare cu executare în dosarul Transgaz Mediaş.

Fostul preşedinte al Societăţii de Investiţii Financiare Oltenia, Dinel Staicu, a fost trimis în anul 2007 în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), într-un dosar privind fraudarea patrimoniului SC Transgaz SA Mediaş cu peste 11 milioane de euro.

În acest dosar au mai fost trimişi în judecată Aurel Gabriel Coconea - fost director general al SNTGN Transgaz SA Mediaş, Cornel Teodor Volintiru - fost director general al SC Sironex SA Craiova, Carmen Ioana Popescu şi Vlad Rebega - foşti directori general, respectiv, economic al SC BDJ SA Craiova, Vasile Banciu - fost director general adjunct al SC Asigurarea Naţională Română SA, Adrian Georgel Bogza - fost administrator al SC Delta Telecom SA, precum şi Iulian şi Tudorică Siclitaru. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul total cauzat SNTGN Transgaz SA Mediaş a fost aproximat la peste 260,8 miliarde de lei vechi, respectiv 11,3 milioane de euro.

Dinel Staicu a fost condamnat la 11 ani de închisoare cu executare, Aurel Gabriel Coconea şi Cornel Teodor Volintiru, Carmen Popescu, Georgel Bogza,  au primit 7 ani de închsioare, iar Vlad Rebega, Vasile Banciu, Iulian şi Tudorică Siclitaru, au primit câte 5 ani de închisoare. Sentinţa dată de Judecătoria Sectorului 2 nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 10 zile.

   

Cine este Dinel Staicu?

Controversatul om de afaceri avea în anul 2010 o avere estimă la 14 milioane de euro. În perioada 2006-2010 a fost preşedintele SIF Oltenia. În anul 2008 a fost pus sub acuzare de DNA de fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor cu suma de 5 milioane de euro. Cu o parte din sumă, Dinel Staicu a cumpărat 5% acţiuni la SIF Oltenia. Dinel Staicu a fost patronul Universităţii Craiova în perioada 2002-2006. I-a vândut echipa de fotbal lui Adrian Mititelu pe suma de 5 milioane de euro.

Mai citeşte şi:

Pronunţarea în dosarul Transgaz Mediaş, amânată până la sfîrşitul anului. Dinel Staicu este acuzat de fraudarea companiei cu peste 11  milioane de euro

Dinel Staicu a fost reţinut de procurori în dosarul judecătoarei acuzată de luare de mită

Judecătoarea arestată pentru luare de mită i-a cerut lui Dinel Staicu 2,5 milioane de euro 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite