Preţul terenurilor agricole s-a triplat în ultimii 7 ani. Un hectare de pământ poate ajunge şi la 3000 de euro în Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul unui hectar de teren este vândut şi cu 3000 de euro în judeţul Dolj Foto:Arhiva
Preţul unui hectar de teren este vândut şi cu 3000 de euro în judeţul Dolj Foto:Arhiva

Fermierii din judeţul Dolj susţin că preţul unui hectar de teren diferă în funcţie de calitatea solului, dar şi de locul unde este amplasat.

În judeţul Dolj în momentul de faţă nu mai există foarte mult teren de vânzare. Preţul unui hectar de pământ porneşte de la 1000 de euro şi poate ajunge şi la 3000 de euro. „Odată cu apariţia legii care va permite vânzarea terenurilor şi către persoane străine cu siguranţă anul acesta preţul terenurilor agricole va mai creşte. Valoarea este stabilită în funcţie de comasarea terenului, distanţa până la asfalt şi potenţialul solului“, a declarat un fermier. 

„Avem prioritate în faţa străinilor“

Străinii care stau cu ochii pe pământul nostru roditor vor putea să îl cumpere de anul acesta, odată cu liberalizarea terenurilor agricole. „Este bine că avem prioritate în faţa străinilor. Pământul poate ajunge pe mâinile străinilor doar dacă nici un cumpărător autohton nu îl doreşte.  Pământul trebuie să rămână la noi în ţară“, a spus un agricultor din Dolj.

În Germania, terenul arabil în zonele foarte fertile un hectar este vândut cu 17.000 de euro hectarul. „În Dolj există unul dintre cele mai bogate grupuri de soluri din lume“, a precizat  Ion Smarandache, fermier. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite