Femeie reţinută după ce a înşelat altă femeie cu 70.000 euro prin 101 transferuri bancare timp de șapte ani

0
Publicat:

O femeie de 38 de ani din municipiul Craiova a fost arestată preventiv după ce, dându-se drept bărbat, a înşelat o femeie de 58 de ani, tot din Craiova, pe care a determinat-o să-i transfere 242.000 de lei şi 17.000 de euro prin 101 transferuri bancare efectuate timp de 7 ani, transmite Agerpres.

Transfer bancar FOTO Shutterstock
Transfer bancar FOTO Shutterstock

Potrivit IPJ Dolj, în perioada noiembrie 2016-decembrie 2023, femeia de 38 de ani şi-ar fi creat o identitate fictivă, respectiv bărbat, cetăţean român stabilit în străinătate, iar, prin intermediul mesageriei electronice, a abordat-o pe persoana vătămată câştigându-i încrederea.

"Pe parcursul acestei perioade, femeia, folosindu-se de diverse pretexte, inclusiv promisiunea de căsătorie, ar fi determinat-o pe persoana vătămată să-i transfere diverse sume de bani, în total 242.000 de lei şi 17.000 de euro, aceasta efectuând 101 transferuri bancare", informează IPJ Dolj.

În dimineaţa zilei de 6 februarie a.c., poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Craiova au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară, la locuinţele şi locul de muncă a femeii de 38 de ani, din municipiul Craiova.

Femeia a fost condusă la audieri, iar în urma probatoriului administrat, a fost dispusă reţinerea acesteia, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune (101 acte materiale). Persoana reţinută a fost prezentată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Craiova, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite