EXCLUSIV/Urmele „Şacalului” prin România/ Teroristul Carlos a dormit la o familie din Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilici Ramirez Sanchez, supranumit Carlos Şacalul
Ilici Ramirez Sanchez, supranumit Carlos Şacalul

În primăvara anului 1990, Ilici Ramirez Sanchez, supranumit Carlos Şacalul, a venit în România sub acoperirea unui grup elveţian care aducea ajutoare.

Însoţit de adjunctul său Johannes Weinrich, teroristul a dormit la o familie din Amărăştii de Jos, comună situată la aproximativ 50 de km de Bulgaria. S-a interesat îndeaproape cu ce poate traversa Dunărea la bulgari şi a studiat împrejurimile fiind condus cu maşina Primăriei în Portul Bechet. 

El a fost recunoscut în 1994 de către familia Andreescu, în momentul în care posturile de televiziune relatau despre capturarea celui mai de temut terorist care fusese prins în Sudan şi predat autorităţilor franceze.

Urmele sale prin localitatea doljeană au fost căutate de ofiţerii Serviciului Român de Informaţii la aproximativ trei ani după ce Carlos Şacalul a trecut prin Amărăştii de Jos. El stabilise relaţii cu o localnică.

Sacalul pusese ochii pe Bulgaria


Serviciile Speciale din Bulgaria au publicat documente care dezvăluie că Ilici Ramirez Sanchez a fost în Bulgaria de mai multe ori, încercând să organizeze acolo celule teroriste internaţionale, dar a fost îndeaproape urmărit de serviciile speciale, motiv pentru care teroristul s-a hotărât să acţioneze la Bucureşti.


Documentele conţin informaţii despre „legătura bulgară” în tentativa de asasinare a Papei Ioan Paul al II-lea. Trecerea teroristului Carlos „Şacalul” prin România sau legăturile lui cu Nicolae Ceauşescu au stârnit de-a lungul vremii aprinse polemici şi controverse în rândurile serviciilor secrete şi ale mass-media internaţionale. O parte a Securităţii deţinea informaţii că el ar fi avut contacte în România, iar o alta făcea rapoarte din care reieşea contrariul.

Stai pe craiova.adevarul.ro pentru a afla mărturiile celor care l-au găzduit pe Carlos Şacalul şi pe cine a încercat să seducă celebrul terorist.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite