Desfrâul sex-HIV de la Segarcea: fetele care s-au culcat cu tânărul răpus de SIDA şi-au pierdut urma peste hotare. Cei care au făcut sex cu ele, terorizaţi de boală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Secu şi-a îmbolnăvit intenţionat iubitele cu virusul HIV
Daniel Secu şi-a îmbolnăvit intenţionat iubitele cu virusul HIV

La doi ani de la tragedia din Segarcea care a făcut înconjurul României, după ce un tânăr cu HIV a murit alertând întreaga comunitate, disperarea a rămas în sufletele celor care l-au cunoscut pe Danie Secu.

Micul oraş Segarcea, din judeţul Dolj, a fost zguduit, în noiembrie 2014, de o tragedie care luase amploarea unui scandal naţional în toată regula. Tânărul Daniel Secu a murit atunci, la vârsta de 25 de ani, răpus de virusul HIV. Moartea bărbatului s-a lăsat, însă, cu o teroare în rândul populaţiei din Segarcea, care a aflat atât de decesul acestuia din cauza cumplitei boli, cât şi de faptul că tânărul fusese infectat cu virusul HIV încă de la vârsta de trei ani. Mai multe femei, 38 la număr, s-au prezentat la acea vreme la spitalul din localitate pentru face analize, fiind printre persoanele care, de-a lungul timpului, întreţinuseră raporturi sexuale cu tânărul. Două tinere care s-au declarat foste iubite ale lui Daniel Secu au primit, atunci, aproape imediat confirmarea că au fost infectate cu virusul HIV. 

Sute de tineri au venit la spital să îşi facă analizele după moartea lui Daniel Secu  

segarcea

La mai bine de doi ani de la tragedia care a dus atât la o anchetă medicală, cât şi la una făcută de procurori, bănuindu-se că au existat persoane infectate în mod voluntar, la Segarcea spaima a rămas printre unii dintre cei care, într-un fel sau altul, au intrat în contact cu Daniel Secu. Printre aceştia se numără şi unul dintre foştii prieteni ai tânărului răpus de HIV. În 2014, când nenorocirea a ieşit la iveală, acesta avea o relaţie cu o fată care, în trecut, fusese şi iubita lui Daniel.

„Toată nebunia a ieşit la iveală când unul dintre prietenii lui Daniel Secu a văzut la înmormântare certificatul de deces. Atunci, toată lumea s-a alertat şi au mers la spitalul din Segarcea vreo 40 de persoane din cercul de apropiaţi ai băiatului infectat cu HIV. Fosta prietenă a băiatului meu a primit diagnosticul sumbru, pentru că ea a avut şi o relaţie sexuală cu Daniel. În cazul fiului meu, rezultatul a fost negativ, dar trebuie să mai repetăm analizele. Normal că suntem stresaţi din această cauză. Doamne fereşte să fie diagnosticat pozitiv! Până acum lucruruile au decurs bine, dar tot stăm cu inima strânsă. Băiatul meu a fost cel mai stresat, aproape că intrase în depresie atunci, la început. Acum este un pic mai bine şi încearcă să îşi vadă de viaţa lui”, a povestit, pentru „Adevărul”, tatăl unuia dintre foştii prieteni de suflet ai lui Daniel Secu.

Daniel Secu şi-a îmbolnăvit intenţionat iubitele cu virusul HIV

Tânărul din Segarcea şi-a îmbolnăvit intenţionat iubitele cu virusul HIV: FOTO: Facebook 

„Fetele au plecat în străinătate”     

Tinerii din Segarcea care l-au cunsocut pe bărbatul decedat povestesc acum că ştiau că acesta suferea de o anumită boală, însă nimeni nu a bănuit niciodată că este vorba despre HIV. După ce au aflat adevărul, mulţi dintre ei au susţinut varianta că Daniel şi-ar fi îmbolnăvit cu bună-ştiinţă fostele iubite, fiind vorba despre zeci de femei cu care înreţinuse raporturi sexuale. 

„Nu ne-a spus niciodată că era bolnav. După ce a murit, am auzit şi eu băieţii de pe aici, care tot vorbeau pe la colţuri, că au fost infectate mai multe tinere. O parte din fetele cu care a avut relaţii au plecat la muncă în străinătate, altele s-au dus de aici la liceu, la facultate. Unele nici nu erau din Segarcea. Aici, a avut relaţii doar cu fetele din grupul lui de prieteni. A fost nebunie atunci la noi, în Segarcea, imediat după moartea lui. Sute de persoane au mers la spital pentru a-şi face analizele. Nu toate au avut relaţii intime cu Daniel, dar tuturor le-a fost frică ca nu cumva să se fi îmbolnăvit. Acum, lucrurile s-au mai calmat”, ne-a spus Alexandru Soenescu, unul dintre tinerii din Segarcea care l-au cunoscut pe Daniel.  

Cazul tânărului din Segarcea care şi-a îmbolnăvit intenţionat iubitele cu HIV a cutremurat toată România 

La momentul trragediei, rudele fetelor infectate cu HIV au arătat cu degetul spre doctorul din Segarcea care nu le-a alertat de cum a aflat că Daniel Secu era bolnav. La un moment dat, medicul de familie al tânărului a vrut să le spună apropiaţilor, însă mama băiatului l-a ameninţat că o să îl dea în judecată. Mai mult, i-a spus că datele sunt confidenţiale şi o să plătească scump dacă o să facă publică situaţia lui medicală. „Este impusă confidenţialitatea datelor persoanelor care sunt sau au dobândit sindormul imunodeficitar. Dacă cel bolnav transmite virusul cu intenţie, fapta se pedepseşte cu şase luni până la trei ani de închisoare. De asemenea, complicitatea se pedepseşte cu aceeaşi”, a explicat Alin Apostol, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliţie Dolj.    

„Din mormânt  numai spune nimic”

Vecinii lui Daniel Secu susţin, după doi ani de la tragedie, că totul a trecut, iar acum fiecare trebuie să îşi vadă de viaţa lui. „Tot ce a fost atunci s-a dus. Numai el ştie ce a făcut, iar din mormânt nu are cum să mai spună nimic. Noi nu ştiam că avea HIV şi am aflat exact după înmormântare despre acest lucru. Toată lumea vorbea în Segarcea că Daniel era purtătorul acestui virus. A avut prietene, dar erau tineri, iar pe noi nu ne-a intersat ce făceau. Nu ne-a venit să credem când am aflat, dar asta este situaţia”, au povestit vecinii.   

Vecinii lui Daniel Secu au povestit că nu ştiau că este bolnav 

segarcea

Dacă în 2014 autorităţile din Segarcea susţineau teoria că Daniel Secu şi-a infectat intenţionat iubitele cu HIV, arătându-se revoltate de acest lucru, acum părerile par să se fi schimbat radical. „Poate a avut relaţii cu fetele că aşa vorbeau băieţii pe aici, dar nimic nu a fost adevărat. Au fost nişte nebunii atunci. El a murit şi asta este situaţia”, a declarat Nicolae Popa, primarul oraşului Segarcea. 

Tinerii din Segarcea recunosc că acum sunt mult mai atenţi în momentul în care au o relaţie cu o fată din oraş. „După cazul cu Daniel, am învăţat că este ncesar să mă protejez în momentul în care am o relaţie intimă. Niciodată nu se ştie ce se poate întâmpla. Eu nu ştiu cine sunt fetele care au avut relaţii cu el, aşa că este mai bine să fiu mai precaut. Eu am aflat că Daniel avea HIV abia după ce l-au înmormântat. Nu aveam tangenţe cu el, aşa că nu aveam de unde să aflu că este bolnav. Ne ştiam doar din vedere şi cam atât. Am auzit că a întreţinut raporturi sexuale cu fetele intenţionat. Era supărat că era bolnav şi aşa s-a răzbunat pe ele”, a precizat Alin Ciucă, tânăr din Segarcea.

Trei cazuri noi de HIV la început de an

În anul 2014, imediat după moartea lui Daniel Secu, aproximativ 300 de persoane din Segarcea au cerut să facă testul HIV. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au deschis şi un dosar penal, au audiat zeci de persoane şi au vrut să afle dacă tinerele care au întreţinut raporturi sexuale neprotejate cu el ştiau că băiatul are HIV. În aprilie 2015, din lipsă de probe, dosarul a fost clasat, neputându-se stabili dacă în acest caz a fost vorba despre o infectare voită cu HIV a unor persoane. La începutul lunii ianuarie 2016, în tot judeţul Dolj au fost depistate trei noi cazuri de HIV, în urma celor peste 1.400 de testări care au avut loc. Noile cazuri se adaugă la cele 300 active înregistrate în prezent. 

Vă mai recomandăm:

 

FOTO VIDEO Ultima iubită a tânărului care a murit infectat cu HIV în Segarcea cântăreşte doar 30 de kilograme şi este în stare gravă

 

FOTO VIDEO Alertă la Segarcea. Încă opt cazuri noi de HIV, iar 10 femei au spus că au întreţinut relaţii sexuale cu tânărul bolnav de SIDA

 

FOTO VIDEO Tânărul din Segarcea purtător de HIV şi-a infectat iubitele intenţionat. Aproximativ 40 de persoane sunt acum suspecte

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite