De ce e important ca părinţii să se implice cât mai mult în viaţa copiilor, pentru ca aceştia să devină adulţi de succes - explicaţiile psihologilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ce trebuie să facă părinţii ca cei mici să aibă succes Foto: afterscool.ro
Ce trebuie să facă părinţii ca cei mici să aibă succes Foto: afterscool.ro

Copiii au nevoie de susţinere totală din partea părinţilor pentru a putea avea succes atunci când vor deveni adulţi. Comportamentul neadecvat al părinţilor ar putea avea un rol negativ în viaţa celor mici, iar acest lucru îi poate împiedica în atingerea potenţialului maxim.

Specialiştii susţin că părinţii trebuie să îşi petreacă cât mai mult timp alături de copiii lor, iar zilnic să discute cu ei despre absolut orice problemă, să le citească poveşti, dar mai ales să îi înveţe cum să îşi organizeze timpul. Toate acest lucruri îi pot ajuta pe viitor pe cei mici să aibă succes în viaţă. „Este important să discutaţi cu copiii desspre ce se întâmplă la şcoală, să le verificaţi temele zilnic, dar mai ales să aveţi o discuţie cu învăţătorul, profesorul pentru a vedea cum vă puteţi oferi ajutorul atunci când este necesar. Părinţii pot să fie voluntari şi să desfăşoară unele activităţi alături de cei mici la şcoală. Astfel pot deveni prin acest gen de acţiuni model pentru copii”, a spus psihologul George Staicu.

Ce trebuie să facă prinţii pentru ca să aibă succes copiii:

-Copiii trebuie să înveţe ce înseamă respectul faţă de viaţă, dar şi faţă de cei din jur. În momentul în care o să înţeleagă acest lucru cu siguranţă vor avea mai multă încredere în ei.

-Copiii trebuie să înveţe de mici să fie toleranţi unii cu alţii. Niciodată chiar dacă au mai multe lucruri nu trebuie să privească persoanele din jur de sus. Este important să înveţe să ajute, dar şi să dăruiască.

-Trebuie întotdeauna să fie responsabil pentru faptele lor. Acest lucru trebuie învăţaţi de mici, iar rezultatele se vor vedea în timp. Copiii care fac lucruri pozitive vor avea mai multă încredere în ei, iar astfel când vor deveni adulţi cu siguranţă vor avea şi succes.

-În momentul în care învaţă să se autocontroleze vor deveni mult mai repede independeţi. Trebuie să înveţe să se descurce şi atunci când părinţii nu sunt lângă ei.

-Cei mici trebuie să îneţe ce este onestitatea, iar dacă vor înţelege acest lucru cu siguranţă o să aibă succes şi la maturitate.

-Succesul pentru unii copiii poate să fie o pălărie prea mare de purtat. Respectul şi onestitatea întotdeauna sunt extrem de importante pentru a putea ajunge în  viitor un adult integru.

-Copiii trebuie să fie perseverenţi, iar în momentul în care greşesc să înţeleagă că o greşeală nu înseamnă sfârşitul unui lucru.

-Părinţii trebuie să îi înveţe pe copii să fie recunoscători pentru ceea ce sunt.

-Părinţii trebuie să le distribuie copiilor anumite sarcini, iar aceste lucruri îi vor ajuta cu siguranţă în viaţă.

-Copiii trebuie să înţeleagă că părintele este un model de urmat. 

Psihologii îi mai sfătuiesc pe părinţi să îşi dea seama care este ritul copilului, iar împreună să înveţe să se distreze.                

   

     

         

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite