Cum trebuie să ne îngrijim părul toamna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pune câteva picături din acest amestec pe părul tău şi rezultatul te va surprinde

Nutriţioniştii spun că toamna este bine să acordăm părului o şi mai mare atenţie. Trecerea de la temperaturile ridicate la cele scăzute ne poate afecta firul de păr dacă nu-l ajutăm cu tratamente adecvate să rămână suplu şi sănătos.

Medicul nutriţionist Camelia Rotaru atrage atenţia că în sezonul rece este indicat să spălăm părul de cel mult două ori pe săptămână. "Dacă vrem să prevenim uscarea părului în sezonul rece este bine să nu-l spălăm foarte des. De asemenea, sfatul este să nu-l ştergem cu prosopul, să nu-l frecăm. Firul de păr se distruge uşor", explică doctor Camelia Rotaru. Medicul recomandă câteva tratamente naturale care ne pot ajuta să avem un păr sănătos în sezonul rece.

Tratament din ulei de ricin, ou si coniac

Amestecaţi 30 de ml de ulei de ricin cu 30 de ml de coniac şi un ou proaspăt. Pasta se aplică la rădăcina firelor de păr. Legaţi apoi părul cu un prosop călduţ şi lăsaţi să acţioneze cel puţin 2 ore. Uleiul de ricin, dacă-l folosim frecvent, previne despicarea vârfurilor firului de păr şi regenerează podoaba capilară.

Tratament cu ceapă, coniac şi miere

Amestecaţi sucul provenit de la o ceapă roşie cu o lingură de coniac şi o lingură de miere. Pasta se va aplica pe firele de păr, apoi se va masa foarte bine. Lăsaţi să acţioneze patru - cinci ore, apoi spălaţi-vă normal.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite