Cum se prepară cea mai gustoasă salată din ouăle rămase de la Paşte
0
Dacă aţi vopsit prea multe ouă sau dacă v-aţi săturat să le tot mâncaţi fierte, puteţi să preparaţi rapid o salată. Nu aveţi nevoie de prea multe ingrediente şi o puteţi pregăti chiar şi cu câteva minute înainte de a vă aşeza la masă.
Pentru salata de ouă aveţi nevoie de următoarele ingrediente:
- 10 ouă fierte
- 2 ouă crude
- smântână 3-4 linguri
- ceapă verde (1 sau 2 legături, după preferinţă)
puţin oţet
muştar
opţional castraveciori muraţi.
Mai întâi veţi face o maioneză din 5 ouă fierte şi cele 2 crude. În această maioneză trebuie să puneţi smântâna. Se amestecă uşor cu o spatulă, se adaugă ceapa verde tăiată rondele foarte mici, oţetul, muştar şi piper. Celelalte 5 ouă rămase le tăiaţi fie în patru, fie pe jumătate şi le puneţi peste compoziţia deja preparată.
Oţetul, muştarul şi piperul se adaugă după preferinţa fiecăruia. La final, puteţi adauga şi câţiva castraveciori muraţi tăiaţi bucăţele.