Ceaiul de urzică conţine 17 minerale şi vitamine. De ce nu-l recomandă totuşi nutriţioniştii femeilor însărcinate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceaiul de urzică este are numeroase beneficii asupra organismului Foto: sanatate.ro
Ceaiul de urzică este are numeroase beneficii asupra organismului Foto: sanatate.ro

Ceaiul de urzică este recunoscut pentru efectele detoxifiante şi antimicrobiene. Conţine o serie de vitamine importante pentru sânge, inimă, stomac şi rinichi.

Ceaiul de urzică are calităţi terapeutice pentru sănătate, dar şi pentru frumuseţe. Conţine nici mai mult nici mai puţin de 17 vitamine şi minerale, dar şi o cantitate mare de acizi graşi, licopen, dar şi protiene, care menţin organismul sănătos. „Ceaiul de urzică este uşor de preparat, iar consumat periodic are efecte detoxifiante şi antimicrobiene. Ajută organismul să îşi întărească sistemul imunitar şi este indicat să fie consumat de persoanele care au probleme intestinale, având efect laxative”, a spus medicul nutriţionist Valentin Săceanu.

Beneficiile ceaiului de urzică:

- Ceaiul de urzică are un conţinut mare de fier, calciu, vitamine şi este bun pentru persoanele care au anemie.

Ajută organismal pentru a preveni apariţia bacterilor, viruşilor şi infecţiilor.

- Ceaiul de urzică se poate bea pentru tratarea bronşitei sau astmului.

- Ceaiul de urzică stimulează sângelului şi reduce nivelul glicemic. Poate să fie consumat şi de bolnavii de diabet.

- Ceaiul de urzică are un efect diuretic şi ajută persoanele supraponderale să slăbească sănătos. Poate să fie folosit cu succes în curele de slăbire.

- Ceaiul de urzică ajută la eliminarea nisipului de la rinichi, dar ajută şi la ameliorarea reumatice şi de gută.

- Ceaiul de urzică ne ajută să avem o piele sănătoasă. Compresele cu ceai de urzică sunt bune pentru refacerea ţesutului şi vindecarea rănilor cicatrizante.

Medicii nutriţionişti mai spun că ceaiul de urzică nu este indicat să fie consumat de femeile însărcinate. „Oamenii trebuie să ştie că ceaiul de urzică are şi părţi mai puţin bune. Consumat o perioadă de timp îndelungată poate produce un discomfort gastro-intestinal. Nu trebuie consumat pe perioada sarcinii pentru că poate produce avort. Este recomandată prudenţă în administrarea ceaiului de urzică şi consumul de alimente bogate în potasiu”, a mai declarat medicul nutriţionist Valentin Săceanu.

             

  

CraiovaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite