Ce pot păţi copiii care nu consumă lapte. Motivele pentru care trebuie să bea lichidul hrănitor zilnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laptele ajută la dezvoltarea armonioasă a copilului Foto: sanatate.ro
Laptele ajută la dezvoltarea armonioasă a copilului Foto: sanatate.ro

Laptele este o sursă importantă de proteine, calciu, vitamina D, iar copiii care refuză consumul sunt expuşi la anumite pericole. Medicii susţin că din această cauză pot apărea efecte negative asupra dezvoltării fizice.

Medicii susţin că laptele este cel mai important în primul an de viaţă al copilului, însă unii părinţi nu ştiu exact ce cantitate trebuie să consume cei mici.

„Copiii trebuie să consume lapte integral pentru a putea avea o dezvoltare fizică armonioasă. Este important ca cei mici să nu consume doar lapte, iar părinţii trebuie să le introducă în alimentaţie treptat şi alte alimente pentru a putea ajuta la o creştere adecvată şi fără probleme. Produsele lactate au o sursă importantă de proteine, calciu, vitamina D, aşa că până la vârsta de 5 ani este indicat să fie consumate aproape zilnic. Majoritatea copiilor iau calciu  aproximativ 70% din lapte, 20% din produsele lactate, iar 10% din cereale“, a spus medicul Adriana Dobre.

Cât de important este laptele pentru copii:

-Laptele conţine calciu, vitamin D, proteine, aşa că este necesar în dezvoltarea oaselor şi dinţilor.

-Copiii asimilează mult mai uşor calciu din lapte decât din vegetale.

-Laptele conţine grăsimile necesare în creşterea şi dotarea energiei.

-Părinţii trebuie să mai ştie că laptele mai conţine vitamina A, grupul de vitamin B, iar toate acestea sunt benefice pentru organism.

Medicii au mai declarat că nu este indicat să le oferim copiilor care nu au împlinit vârsta de 5 ani lapte degresat. 

„Laptele conţine şi carbohidraţi şi oferă copilului energia de care are nevoie zi de zi. Pentru a putea obţine neesarul de vitamina D este indicat ca cei mici să consume doup căni de lapte pe zi. Important este să ştim când trebuie să introducem laptel de vacă în alimentaţia bebeluşului. Are o concentraţie mai mare de proteine sau minerale, iar acest lucru poate afecta rinichii nedezvoltaţi ai copilului. Proteinele din lapate de vacă pot irita mucoasa sistemului digestive, ducând uneori al scuane cu sânge“, a mai precizat medicul Adriana Dobre.

  

   

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite