Ce omoară o relaţie şi cum ajungem să fim singuri în cuplu. Cum putem depăşi acestă situaţie fără să ajungem la divorţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai multe persoane sunt singure în cuplu şi de cele mai multe ori nu îşi pun întrebarea cum au ajuns în această situaţie. Psihologii susţin că putem rezolva această situaţie doar comunicând cu partenerul de viaţă.

Psihologii susţin că de cele mai multe ori o relaţie de cuplu este distrusă de criticile repetate pe care şi le aduc partenerii, iar de aici poate să apară distanţa, care se traduce prin singurătatea în doi. „Dacă vrem să păstrăm o relaţie armonioasă şi sănătoasă în cuplu trebuie să fim mai puţini critici la adresa partenerului de viaţă. Educaţia relaţională ne ajută să prevenim un fenomen social care a luat amploare în ultima perioadă - divorţul. Trebuie să ştim că singurătatea în cuplu este adevăratul motiv din spatele divorţului. Într-o relaţie negocierea este sfântă şi trebuie să ţine cont tot timpul şi de părerea partenerului de viaţă. Din păcate sunt şi persoane care sunt singure în cuplu, dar nu fac absolut nimic şi se prefac că au o viaţă normală fără să îşi dea seama de gravitatea situaţiei în care se află“, a spus Bogdan Mihăilescu, psiholog.

Unde greşesc partenerii:

- În momentul în care unul dintre parteneri îşi doreşte un copil, iar altul nu, atunci apar probleme, însă puţine cupluri ştiu cu adevărat cum să procedez într-o astfel de situaţie. Femeia are senzaţia că nu este iubită, apreciată, respectată, motivată, iar de aici la relaţia nearmonioasă şi la o distanţare în cuplu nu este decât un pas.

- Lipsa de implicare a partenerului duce la singurătatea în cuplu. Sunt momente în care ne simţim singuri, iar suferinţa devine şi mai evidentă.

Psihologii au mai precizat că atunci când ne îndrăgostim suntem intoxicaţi hormonal, iar acest lucru ne oferă o senzaţie de fericire şi de bine. Uneori atunci când nivelul hormonal scade ajungem să vedem exact imaginea clară a partenerului de viaţă.

„Trebuie să învăţăm să ne depăşim, iar atunci când suntem îndrăgostiţi să vedem exact cum este partenerul de viaţă. Este bine să discutăm de la bun început despre valorile pe care le avem, familie, prieteni, iar astfel vom porni cu dreptul în relaţie şi putem să ducem o viaţă aromonioasă în doi. Nu trebuie niciodată să spunem că ştim totul despre partenerul de viaţă, pentru că nu avem cum să ştim absolut totul“, a mai precizat Bogdan Mihăilescu, psiholog.
 

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite