Când devin crampele musculare semn al aterosclerozei. Cauzele apariţiei cârceilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum putem scăpa de crampele musculare FOTO unica.ro
Cum putem scăpa de crampele musculare FOTO unica.ro

Crampele musculare pot provoca dureri insuportabile, iar în momentul în care apar foarte des ar putea semnala carenţe în alimentaţie sau chiar afecţiuni mai grave.

Crampele musculare, numite în popor cârcei, pot fi provocate de activităţile fizice, poziţia defectuasă a membrelor, stres sau oboseală. În momentul în care apar foarte des ar putea semnala carenţe în alimentaţie sau chiar afecţiuni mai grave.

„În momentul în care apar crampe muscular este indicat să urmaţi un program de exerciţii fizice stabilit de medic, dar şi să consumaţi alimente bogate în potasiu, magneziu şi calciu.  Cârceii ar putea fi şi un semn al aterosclerozei“, a spus medicul Adrian Firulescu.

Crampele musculare pot apărea din diferite motive:

- Crampele musculare pot fi cauzate de deshidratare, de carenţe de potasiu, calciu sau magneziu care duc la un dezechilibru al electroliţilor de la nivelul muşchilor. Poziţia incomodă a picioarelor, încălţămintea prea strâmtă sau statul în picioare pot duce la apariţia cârceilor.

- Persoanele supraponderale sunt sunt cele mai afectate de această problemă. Greutatea lor exercită o presiune suplimentară asupra muşchilor, iar din această cauză apar cârceii. 

- Persoanele care nu au circulaţia bună a sângelui pot avea crampe musculare. Este indicat să facă un set complet de analize pentru a identifica creanţele de vitamin şi minerale.

Crampele musculare mai pot apărea şi din cauza efortului fizic intens realizat fără încălzire adecvat. 

„Este adevărat că exerciţiile fizice pot preveni apariţia cârceilor, mai ales în timpul nopţii, dar nu trebuiesc niciodată făcute fără încălzirea adecvată. În momentul în care apar cârcei trebuie să apucaţi degetele de la picioare şi trageţi-le uşor în direcţia genunchiului. Indicat este să vă ridicaţi şi să plimbaţi în jur, scuturând piciorul. Trebuie să masaţi zona dureroasă cu o mişcare circulară şi aplicaţi o compresă cu apă caldă, iar astfel muşchiul o să se relaxeze“, a mai declarat medicul Adrian Firulescu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite