Băiat de 15 ani arestat pentru că a tras într-un tânăr cu un pistol de jucărie. Cum și-au motivat magistrații decizia

0
Publicat:

Minorul de 15 ani a avut o altercație cu un tânăr de 18 ani pe o stradă din Craiova, după miezul nopții. A scos pistolul de jucărie pe care-l avea în buzunar și a început să tragă. Apoi a dat un pumn în mașină și a plecat. Victima a sunat la 112.

Captură video / IPJ Dolj
Captură video / IPJ Dolj

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, în noaptea  de 13/14 iunie 2023, în jurul orei 01.30.

Inițial victima nu a dorit să depună plângere, însă în urma apelului la 112, polițiștii s-au autosesizat, au demarat cercetările și au întocmit un dosar penal.

În urma unui conflict spontan, minorul de 15 ani ar fi folosit un pistol tip „airsoft” din categoria armelor neletale nesupuse autorizăriiprovocându-i leziuni la nivelul feţei şi a corpului unui tânăr de 18 ani. Totodată, minorul este bănuit că ar fi lovit haionul autoturismului ce aparține persoanei vătămate, provocându-i acestuia distrugeri", au precizat reprezentanții IPJ Dolj într-un comunicat de presă.

Minorul a fost identificat și condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și distrugere.

„În cursul zilei de 23 iunie, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a minorului de 15 ani", se arată în același comunicat al IJ Dolj.

Magistrații care au dispus arestarea minorului au avut în vedere că tânărul dacă ar fi avut un pistol adevărat ar fi procedat la fel, iar victima și-ar fi putut pierde viața.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite