A fost externat tânărul înjunghiat de un elev militar în Grădina Botanică din Craiova: „Îmi amintesc vag ce s-a întâmplat”

0
Publicat:

Emi, tânărul de 19 ani care a căzut pradă furiei atacatorului cu pregătire militară, în timp ce prietena lui, Meliss, a fost ucisă de agresor, a fost încurajat de oameni să treacă peste drama care l-a lovit din senin.

Emi a fost externat din spital FOTO Ana Popescu
Emi a fost externat din spital FOTO Ana Popescu

Tânărul de 19 ani din Craiova, înjunghiat în împrejurări ce frizează absurdul în Grădina Botanică, a fost externat din spital luni, 10 iulie. El spune că momentul atacului este în ceață în mintea lui. „Îmi amintesc vag ce s-a întâmplat”, a declarat Emi.

Echipa de medici care l-a salvat pe Emi a decis că acesta poate pleca acasă întrucât starea sa este din ce în ce mai bună.

La ieșirea din spital, băiatul a fost încurajat de oameni să reziste în continuare și să depășească momentele grele care vor urma. Tânărul a mai spus că el nu-l cunoștea pe agresor.

De când și-a revenit și a fost scos din Terapie Intensivă, tânărul a fost consiliat psihologic de specialiștii spitalului. Pentru Emi urmează o perioadă grea de recuperare, iar mai mulți oameni de afaceri au spus ca vor să-l ajute financiar.

Până acum, tânărul nu a fost audiat de polițiști.

O crimă cu motiv straniu

Vă reamintim că în urma atacului, prietena lui în vârstă de 14 ani a murit, iar el a ajuns în stare critică la spital. Incidentul a avut loc la sfîrșitul lunii iunie în grădina botanică din Caiova.

Zeci de oameni au mers să doneze sânge pentru băiatul de 19 ani în timp ce pentru fata de 14 ani nu s-a mai putut face nimic. Adolescenta a apucat doar, să sune la 112, chiar înainte de a fi ucisă.

Potrivit declarațiilor atacatorului, acesta nu îi cunoștea pe cei doi tineri. Alte informații care au circulat în mediul virtual arată că băiatul ar fi fost fostul iubit al fetei. Aceste detalii însă vor fi stabilite în urma anchetei ce se derulează.

Atacatorul a recunoscut la audieri că a ucis-o pe fată și spune că îi pare rău, dar pentru tânărul înjungiat nu are multe remușcări. El este acum în arest preventiv.

Atacul pare să fi fost premeditat

După atac, tânărul a fost prins în scurt timp, iar anchetatorii au descoperit că avea într-un rucsac o mască Squid Game, asemănătoare cu a comandantului din filmul Jocul Calamarului.

De asemenea, o macetă, mănuși, o pentagramă întoarsă, simbol al satanismului. Pe husa telefonului, tânărul avea o fotografie care simbolizează Apocalipsa. Chiar și husa în care își ținea căștile pentru telefon era în formă de grenadă.

În plus, tânărul a purtat un tricou pe care scria cifra 27. Era exact data zilei în care a comis măcelul. Mergând pe ideea simbolurilor satanice, cifra 27 are și ea o semnificație ocultă. Numărul 27 este suma a trei cifre de 9, numărul care simbolizează împlinirea divină şi căderea omului.

Adolescentul este fiul unui polițist din comuna doljeană Calopăr, fiind în arest prevenitv. El este acuzat de omor și tentativă de omor. Oamenii legii încearcă să afle dacă este cu adevărat un adept al vreunui cult satanist.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite