Zona peninsulară a devenit pietonală. Cine poate intra cu autoturismul în perimetrul istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona peninsulară FOTO Primăria Constanţa
Zona peninsulară FOTO Primăria Constanţa

Zona peninsulară a Constanţei a devenit, din 15 noiembrie, zonă pietonală. Prin excepţie, persoanele fizice şi juridice rezidente pot obţine permise care le permit accesul în perimetru.

Potrivit Regulamentului de acces în zona peninsulară, există mai multe tipuri de permise: pentru rezidenţi persoane fizice, pentru rezidenţi persoane juridice, pentru evenimente, pentru aprovizionare, pentru instituţii publice, pentru amenajări, pentru furnizorii serviciilor de utilităţi publice, pentru furnizorii serviciilor de catering, poştă sau curierat şi transport valori, pentru evenimente religioase, pentru situaţii excepţionale.

Emiterea permisului de acces în zona peninsulară pentru persoane fizice şi persoane juridice rezidente se realizează de către Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa după depunerea cererilor împreună cu documentele necesare, prin următoarele modalităţi: online pe adresa office@spit.ro, prin poştă/curier, la sediile Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa. Accesul în agenţiile fiscale se face pe baza prezentării Certificatului Verde.

Intrarea şi ieşirea maşinilor în/din zona peninsulară se realizează doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces în care sunt amplasate indicatoare de semnalizare rutieră, respectiv puncte de intrare: strada Traian, la intersecţia cu strada Doinei, strada Remus Opreanu, la intersecţia cu strada Lebedei şi puncte de ieşire: strada Vasile Alecsandri, la intersecţia cu strada Mircea cel Bătrân, strada Arhiepiscopiei, la intersecţia cu bulevardul Regina Elisabeta. Viteza de deplasare a vehiculelor în zona peninsulară este de maxim 30 km/h.

Reprezentanţii Primăriei Constanţa fac apel la conducătorii auto să respecte semnele de circulaţie şi să nu pătrundă în zona peninsulară fără a deţine permis de acces prin zonele în care este instalat indicatorul rutier „ACCESUL INTERZIS“. Această faptă atrage sancţiuni.

Rute alternative:

1. Pentru autovehiculele neautorizate care circulă pe bulevardul Tomis şi pătrund către bariera acces în zona peninsulară:

-stânga pe strada Vasile Alecsandri către strada Mircea cel Bătrân;

-dreapta pe strada Vasile Alecsandri către strada Termele Romane prin strada Traian (parcare Curtea de Apel).

2. Pentru autovehiculele care circulă dinspre portul Tomis (strada Lebedei) şi strada Remus Opreanu din bulevardul Regina Elisabeta spre bariera de acces în zona peninsulară pe strada Remus Opreanu:

-virare stânga şi întoarcere către bulevardul Regina Elisabeta prin strada Remus Opreanu.

Primăria Constanţa investeşte în continuare în zona peninsulară pentru a o transforma într-o zonă extrem de atractivă atât pentru constănţeni, cât şi pentru turişti. Astfel, putem menţiona Etapa 2 a programului de reabilitare a zonei peninsulare în care sunt cuprinse 27 de străzi, programul multianual REACTIS - REAbilităm ConsTanţa IStorică, dar şi reparaţia pavajului distrus din zonă cu bani din bugetul local. 

Vă mai recomandăm:

Cât de întinsă era cetatea Tomis pe vremea lui Ovidius. Poetul exilat îi numea pe localnici „barbari de viscol doborâţi“

2.000 de ani de la moartea lui Ovidius. Vechiul Tomis organizează un festival mondial de arte în memoria poetului latin

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite