Zeci de percheziții la suspecți de contrabandă cu țigări. O persoană a fost arestată preventiv

0
Publicat:

Un bărbat a fost arestat preventiv şi împotriva altor două persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru contrabandă cu ţigări, în urma percheziţiilor efectuate de poliţişti, în judeţul Constanţa, la locuinţele a 26 de persoane şi la sediile a două firme administrate de acestea.

Polițiștii au percheziționat 26 de locuințe FOTO arhivă Adevărul
Polițiștii au percheziționat 26 de locuințe FOTO arhivă Adevărul

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a informat luni, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Constanţa - Biroul de Investigaţii Criminale au făcut 28 de percheziţii domiciliare, într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete.

Percheziţiile au fost efectuate la locuinţele a 26 de persoane şi la sediile a două societăţi comerciale administrate de către acestea. Din cercetările efectuate a reieşit că persoanele respective ar fi comercializat ţigări de contrabandă, în perioada iulie - octombrie 2023.

„În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate, în vederea confiscării, 143.680 de ţigarete de diferite mărci, 110.290 de lei şi 18.880 de euro, cu privire la care există indicii că ar fi provenit din vânzarea ţigaretelor de contrabandă", au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

În urma probatoriului administrat în cauză, poliţiştii au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 52 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete, instanţa de judecată admiţând apoi propunerea procurorilor de arestare preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

De asemenea, judecătorii au dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de alte două persoane, bănuite de comiterea aceleiaşi infracţiuni. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite