VIDEO Totul despre NEVERSEA. Cel mai mare festival pe plajă din Europa începe joi la Constanţa. Noutăţile ediţiei 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NEVERSEA - cel mai mare festival de pe plajă Sursa Facebook Neversea
NEVERSEA - cel mai mare festival de pe plajă Sursa Facebook Neversea

Cel mai mare festival pe plajă din Europa, NEVERSEA, va începe la Constanţa joi, 4 iulie. Până duminică, 7 iulie, plaja Modern va oferi patru zile de muzică, distracţii, concursuri, premii, relaxare. „Aproape nimeni nu va pleca cu mâna goală de la NEVERSEA, toţi vor primi câte un premiu“, a promis Bogdan Buta, directorul firmei organizatoarea Neversea SRL.

Premierile au început odată cu punerea în vânzare a abonamentelor, oferite pentru primii 10.000 clienţi la preţuri promoţionale. Au continuat cu gratuităţi date prin diverse campanii de conştientizare – donare de sânge, bacalaureat de 10 etc - şi vor avea o ultimă ofertă pentru locuitorii Constanţei, care-şi pot cumpăra accesul la festival la preţuri reduse cu până la 150 lei, arătându-şi buletinul la casieriile de la poarta festivalului.

GALERIE FOTO DE LA NEVERSEA 

Un abonament la NEVERSEA costă 499 lei, plus taxe, dar se pot cumpăra şi bilete pentru o zi, la preţ între 250 (primele două zile) şi 275 lei (ultimele două zile), plus taxe. 

„Rămâne cea mai avantajoasă ofertă cea de la prima strigare, când punem biletele în vânzare. Acelora le oferim cele mai bune preţuri, pentru că au încredere în nou fără să ştie cine vine la festival, cum va fi“, precizează Bogdan Buta, directorul general al firmei organizatoare Neversea SRL. 

Sursa Facebook Neversea

NEVERSEA - cel mai mare festival de pe plajă din Europa Sursa Facebook Neversea

Peste 200 artişti români şi străini vor urca pe cele 5 scene mari şi 4 insule de muzică amenajate pe nisip. Aceştia sunt: G-Eazy, Jessie J, Afrojack, Lost Frequencies, DJ Snake, Alesso, Bassjackers, KSHMR, Salvatore Ganacci, Sean Paul, Vini Vici, Steve Aoki, Rudimental DJ, Jamie Jones, Tale of Us, Andy C, Wilkinson DJ Set, Flux Pavilion, Chinese Man şi Subfocus DJ Set, Rudimental DJ, Jamie Jones, Tale of Us, Subfocus DJ Set, Andy C, Chinese Man, Flux Pavilion şi Wilkinson DJ Set & MC Ad-Apt şi mulţi alţii. 

Sursa Facebook Neversea

image

Artiştii, unii în premieră în România au avut şi cerinţe speciale. Sean Paul a vrut o ceapă, Jessie J a dorit machiaj profesionist pe tot timpul prezenţei sale, pe scenă şi în culise. Steve Aoki a cerut 12 torturi după reţete speciale pe care să le arunce în public; acestea au fost testate întâi, reacţia degustătorilor filmată şi trimisă vedetei. Unii au cerut limuzine fabricate în 2018, care nu se găsesc în România. Alţii au vrut spaţii în culori speciale, jocuri video pentru detensionare (Fortnite), lenjerie intimă şi şosete. „Cineva ne-a cerut odată un lemur viu, dar cred că mai mult pentru a ne testa, să vadă dacă citim mailul cu cerinţele“, a dezvăluit Bogdan Buta. 

Ca noutate, zilele de concerte din ediţia 2019 vor începe la ora 14 în loc de ora 12 (din cauza caniculei). Plaja va avea amenajată o oază de relaxare, precum şi o zonă CEZ, a companiei care operează în Dobrogea cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa – la Fântânele, Cogealac şi Grădina din judeţul Constanţa. „Zona CEZ va funcţiona integral cu energie verde, iar la anul vom avea aproape întregul festival pe energie verde. Ar fi o premieră mondială“, a anunţat Edy Chereji, director de comunicare.

Băutura şi mâncarea vor fi servite în ambalaje biodegradabile, pentru protecţia mediului.

În incinta NEVERSEA va fi internet wi-fi gratuit, de care vor beneficia toţi participanţii. 

Programul NEVERSEA 4-7 iulie 2019 Sursa Facebook NEVERSEA
Programul NEVERSEA 4-7 iulie 2019 Sursa Facebook NEVERSEA
Programul NEVERSEA 4-7 iulie 2019 Sursa Facebook NEVERSEA
Programul NEVERSEA 4-7 iulie 2019 Sursa Facebook NEVERSEA

Statistic, festivalul NEVERSEA are un buget de 9 milioane euro, o echipă de 5.000 persoane dintre care 1.400 sunt voluntari. Scena principală are 25 metri înălțime, peste 90 de metri baza și peste 400 de metri pătrați de ecrane led de ultimă generație. Perimetrul festivalului este împrejmuit de 5 km de gard. Pentru protecția plajelor se folosesc peste 10.000 mp de podele de lemn și peste 8.000 mp de podele protecție trafic greu.

Organizatorii folosesc 22 de generatoare electrice pentru a acoperi întreaga zonă, însemnând 4,5 MW putere instalată - consumul unui oraș de 40.000 de locuitori din România. Cablurile electrice însumează o lungime de 30 kilometri şi o greutate de 12 tone. Vor fi la datorie peste 1800 de angajați ai Ministerului Administrației și Internelor și ai Poliției Locale, plus 300 de agenți de securitate privați. În perimetrul festivalului vor fi amplasate două spitale de campanie SMURD și 3 puncte de prim-ajutor. 

Accesul pe plaja NEVERSEA se face prin Portul Tomis. Aici, spectatorii trebuie să schimbe biletul într-o brățară de festival la unul dintre corturile de acces. Posesorul biletului trebuie un bilet cu cod de bare valid și o carte de identitate pentru a intra în posesia brățării de festival. Tinerii sub 18 ani vor avea nevoie și de documentul care atestă acordul părinților. Minorii sub 14 ani intră doar însoțiţi de un părinte.

Ridicarea brățării de la corturile de acces se va putea face în perioada 2-3 iulie, în intervalul orar 14.00-22.00, urmând ca în timpul festivalului, accesul să se realizeze în intervalul 14.00-6.00.

Este interzisă intrarea cu obiecte contondente, aparate foto sau video profesionale, sau cu bagaje voluminoase care depăşesc dimensiunile unei foi A4 şi adâncimea de 10 centimetri. Acestea vor fi lăsate la intrare, în dulăpioare speciale şi vor fi recuperate la plecare. Ridicarea de drone este interzisă la NEVERSEA. Este permis accesul cu medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm - doar cu acte medicale. Amănunte sunt date în regulamentul de pe neversea.com

Accesul la Marea Neagră este îngrădit cu garduri, astfel că nimeni nu poate face o baie în mare în incinta festivalului. „Este pentru siguranţa publicului, noi suntem aici pentru dumneavoastră. Dacă aveţi vreo problemă, luaţi legătura cu primul om în uniformă, vă va ajuta şi vă va îndruma“, au dat asigurări forţele de ordine.

Oamenii care nu vor fi în uniformă vor avea grijă ca la festival să nu se consume droguri sau să nu fie comise alte fapte ilegale. „Felul în care au ieşit primele două ediţii, faptul că NEVERSEA este deja considerat unul dintre mai sigure festivaluri din lume şi vârsta tot mai scăzută a spectatorilor ne dă speranţe că şi această a treia ediţie se va desfăşura foarte bine“, a declarat primarul Decebal Făgădău.

Va exista o linie dedicată de transport în comun RATC, numită Neversea, cu plecare din Mamaia spre Portul Tomis şi retur. Autobuzele vor fi în trafic începând de joi, 4 iulie, ora 8.00 până luni, 8 iulie, ora 9.00. Vor circula cu o frecvenţă de 10 minute în intervalul orar 8.00-24.00 şi de 16 minute în intervalul orar 24.00-8.00. Biletul RATC pentru 24 ore costă preţul de 5 lei, iar un bilet pentru 7 zile este 30 lei. Călătoria se poate achita şi prin SMS la numărul 7475, iar în portul Tomis va fi amplasat un punct de vânzare bilete RATC cu program non-stop. 

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Programul pe zile al Festivalului NEVERSEA. Cine va cânta pe scenele fantastice de pe plaja Modern

Ponturi pentru accesul la NEVERSEA. Cel mai mare festival de pe plajă din Europa începe la 4 iulie

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite