VIDEO Înot cu delfinii. La Delfinariul din Constanţa poţi să ai o experienţă unică

0
0
Delfinul-vedetă care se va juca de acum înainte cu turiştii. FOTO Claboo Media
Delfinul-vedetă care se va juca de acum înainte cu turiştii. FOTO Claboo Media

O surpriză fără precedent în România îi aşteaptă pe turiştii care vin în acest sezon la mare. Cei mai norocoşi dintre ei au ocazia de acum să intre în bazin şi să înoate cu delfinii. O sesiune de scufundare costă 150 lei.

Fie că este vorba de o terapie recomandată de medic, fie că este distracţie, delfinii de la Constanţa nu vor mai face doar spectacol, ci vor fi gazde, în bazin, pentru turişti.

Până acum, această experienţă o aveai doar la marile Delfinarii din Europa sau America Centrală. Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa a venit însă cu o nouă idee pentru a atrage turiştii. 

Delfinariul din Constanţa are două mamifere. Dresorii îi pregteau pentru giumbuşlucurile de fiecare zi: jocuri cu mingea sau sărituri prin inele. Copiii se distrau de minune, aşa că vechile spectacole vor rămâne valabile. 

Activitatea nouă va fi pentru adulţi. Porţile bazinului vor fi deschise pentru cei care sunt dispuşi să plătească 150 lei pentru a se fotografia din apă cu delfinii şi pentru a-i mângâia. 

"Copii nu vom primi pentru că ei se sperie mai mult la contactul cu apa şi nu dorim să avem probleme. Vor veni persoane peste 18 ani, iar eu sper să nu îi stăpânesc greu pentru că le voi da intrucţiuni precise de la început şi sper să le accepte şi să le pună în practică" susţine Florin Mazilu, unul dintre dresorii de la Delfinariul Constanţa. 

Mazilu recunoaşte că "la început a fost dificil să lucrez cu delfinii dar după ce am urmat cursurile mi se pare uşor. În fiecare zi pentru noi, dresorii de animale este diferit pentru că nu ştii niciodată ce te aşteaptă".

O sesiune de înot şi scufundări este o experienţă inedită pentru cel care ia parte la ea, dar va aduce şi mult doritele venituri în plus pentru Delfinariul din Constanţa. Instituţia risca să rămână fără dresori pentru că nu îşi permiteau să le ofere mai mult de 1000 lei / lună. 

Terapia cu delfini este următorul pas care va fi făcut la Delfinariul din Constanţa. Această metodă este practicată cu succes în Turcia sau Spania şi poate să-i ajute pe copiii sau tinerii cu Sindrom Down. 20 şedinţe de terapie îi vor costa pe amatori 900 lei.

Sursa Video: Claboo Media 

Mai multe - Constanţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite