VIDEO Delfinariul din Constanţa este aproape gata. Cum au fost investite cele 13 milioane lei pentru modernizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delfinariul din Constanţa, în reabilitare. FOTO Claboo Media
Delfinariul din Constanţa, în reabilitare. FOTO Claboo Media

Una dintre destinaţiile turistice simbol din sud-estul României, Delfinariul din Constanţa se pregăteşte să-şi primească turiştii. Clădirea Delfinariului a fost modernizată, iar capacitatea lui a fost dublată cu ajutorul unor lucrări care au durat aproape doi ani şi au costat 13 milioane lei.

Construcţia Delfinariului urmează să fie gata în luna aprilie a acestui an. Operaţiunile începute în anul 2013 au vizat dublarea capacităţii de la 600 la 1348 locuri. Totodată, incinta va fi acoperită de o boltă specială care va asigura accesul turiştilor pe orice tip de vreme. Acoperişul va avea o suprafaţă de 1720 metri pătraţi şi geamul tristat din aluminiu şi poliuretan va fi tratat împotriva radiaţiilor solare.  

Delfinii care vor evolua în spectacolele pentru cei mici vor avea şi ei un confort sporit. Apa şi aerul vor fi climatizate. 

Delfinariul din Constanţa era, până în 2013 împărţit în două bazine. Mamiferele erau mutate toamna într-un bazin acoperit şi doar vara puteau să evolueze în bazinul descoperit. Aceste mişcări erau un motiv de stres pentru delfini şi timpul de reacomodare ar fi putut fi folosit pentru spectacole sau învăţarea de trucuri noi. 

Un constănţean a avut ideea fotografierii de la înălţime a delfinariului din vara şi până acum. Bogdan Dumitru de la Claboo Media a folosit o dronă pentru a surprinde diferitele etape ale construcţiei.

În imagini se poate observa structura care s-a înălţat rapid, zona unde va fi amenajat bazinul, tribunele colorate şi liftul pentru invitaţi. 


Vă mai recomandăm:

FOTO VIDEO O nouă casă pentru vedetele Constanţei: Chen-Chen şi Ni-Ni. Care este stadiul lucrărilor la Delfinariu

Sprijin internaţional pentru Legea delfinilor. Remus Cernea a vizitat Delfinariul pe care vrea să-l desfiinţeze

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite