VIDEO Decizia judecătorilor în cazul bărbatului care a vrut să violeze o femeie în staţia de autobuz. Poliţia ar fi cerut „dovezi concrete” ca să vină la faţa locului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul de 43 de ani a fost dus în faţa judecătorilor de drepturi şi libertăţi. El este acuzat de tentativă de viol, după ce a fost imobilizat de mai mulţi oameni într-o staţie de autobuz în care a încercat să violeze o femeie de 55 de ani.

Bărbatul acuzat că a vrut să viloleze o femeie de 55 de ani într-o staţie de autobuz din municipiul Constanţa a fost arestat pentru 30 de zile. decizia a fost luată în această după-amiază de magistraţii de drepturi şi libertăţi ai Judecătoriei Constanţa.

Duminică, 28 iulie, în jurul orei 22.00, într-o staţie de autobuz din muncipiul Constanţa o femeie de 55 de ani a fost lovită cu pumnul în faţă de un bărbat care a încercat să o violeze.

Ceea ce s-a întâmplat a fost descris pe Facebook de o altă persoană, martoră la incident. „Politia română loveşte din nou! Un bărbat, dacă-l pot numi aşa, a luat o femeie din staţie i-a pus mâna la gură şi a vrut să o violeze, având pantalonii în vine. L-a văzut un om şi a început să-l alerge, apoi l-au prins băieţii de la barul din cartier”, descrie un martor al incidentului cele petrecute duminică seara.

Mai departe, oamenii au sunat la 112 pentru a solicita intervenţia Poliţiei la faţa locului, pe Aleea Timonei.

„Au sunat la poliţie, iar poliţia le-a spus că ei nu vin decât dacă au dovezi concrete că ar fi fost tentativă de viol ... păi ce concret vrei când femeia aia speriată ţipa că o violează, iar el avea pantalonii în vine? Aveţi grijă pe unde umblaţi, mai ales noaptea, că nu poţi şti peste cine dai. Poliţia a venit după aproximativ 20-25 minute. E inadmisibil”, notează martorul.

Oficial, IPJ Constanţa a transmis că „poliţiştii Secţiei numărul 5 Constanţa au fost sesizaţi despre producerea unui scandal, pe o stradă din municipiul Constanţa. Deplasată, de îndată, la faţa locului, patrula de poliţie a identificat un bărbat, de 43 de ani, care ar fi agresat (a lovit-o cu pumnul în faţă), într-o staţie de autobuz, o femeie, de 55 de ani, din Constanţa. Bărbatul a fost condus la sediul secţiei de poliţie, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.”

La finalul audierilor, în dimineaţa zilei de luni, 29 iulie, bărbatul a fost reţinut sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la viol, fiind introdus în arestul IPJ Constanţa. El mai a mai fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru viol, în anul 2007.

În ceea ce priveşte atitudinea poliţiştilor de la Secţia 5, în clipa în care au preluat apelul la 112, IPJ Constanţa susţine că aceştia au acţionat cu rapiditate, iar spusele martorilor nu se confirmă.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Tentativă de viol în staţia de autobuz. „Poliţia a spus că nu vine decât dacă sunt dovezi concrete”

Cazul Caracal impune schimbarea legii. „Dacă nu reparăm sistemul, copiii noştri vor fi în pericol de moarte, tot timpul“

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite